Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Χιλή: Μυστήριο με την τεράστια καταβόθρα σε ορυχείο χαλκού

Πλανήτης

Μία τεράστια καταβόθρα άνοιξε σε ορυχείο στη Χιλή. Ειδικοί διερεύνησαν την εμφάνιση μιας γιγαντιαίας καταβόθρας, μεγαλύτερης από ένα γήπεδο τένις, που εμφανίστηκε κοντά σε ένα ορυχείο χαλκού στην έρημο Ατακάμα.

Οι ειδικοί εστάλησαν για να εξετάσουν την τρύπα, πλάτους περίπου 32 μέτρων και διπλάσιο βάθος, η οποία εμφανίστηκε σε ορυχείο της Καναδικής Lundin Mining μια περιοχή περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο.

«Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρα , μέχρι τον πυθμένα. Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιτώση την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού», είπε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε πως σφραγίστηκαν περιοχές της εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στην τρύπα.

Η Lundin Mining είπε από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα η τυχόν τραυματισμός εργαζόμενου ή μέλου της κοινότητας. «Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φωτιά «τέρας» στο Μπορντό – 10.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η Γαλλία μάχεται για την κατάσβεση μιας φωτιάς «τέρατος» στην περιοχή Λαντιρά κοντά στο Μπορντό, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Γκ...