Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Χήρα Ναβάλνι: «Με αφήνει αδιάφορη ο τρόπος που ο εκπρόσωπος του δολοφόνου σχολιάζει τις δηλώσεις μου – Παραδώστε την σορό»

Νέα επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της ρωσικής Κυβέρνησης εξαπέλυσε η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια.

Η χήρα του ηγέτη της ρωσικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε μέσα σε ρωσική φυλακή στις 16 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ότι “την αφήνει αδιάφορη” το γεγονός ότι το Κρεμλίνο την επικρίνει για χονδροειδείς δηλώσεις με τις οποίες κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον θάνατο του συζύγου της.

«Με αφήνει αδιάφορη ο τρόπος με τον οποίο ο εκπρόσωπος του δολοφόνου σχολιάζει τις δηλώσεις μου. Παραδώστε τη σορό του Αλεξέι και αφήστε μας να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τον κόσμο να τον αποχαιρετήσει», έγραψε στο X  η Γιούλια Ναβάλναγια.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τον Ναβάλνι αλλά το Κρεμλίνο απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία του ενώ δηλώνει ότι έρευνα είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται εύκολα να επανεκλεγεί τον Μάρτιο και να κερδίσει άλλη μια εξαετή θητεία στην εξουσία.

Η χήρα του Ναβάλνι καλεί τη Δύση να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών.

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 27 στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, η Γιούλια Ναβάλναγια ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί να αναγνωρίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία, σε ένα βήμα που κλιμακώνει απότομα την εκστρατεία της κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μην αναγνωρίσετε αυτές τις εκλογές. Ένας πρόεδρος που δολοφονεί τον κυριότερο πολιτικό του αντίπαλο δεν μπορεί να είναι νόμιμος εξ ορισμού», τόνισε η σύζυγος του Ρώσου πολιτικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...