Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Υπό κράτηση ο άνδρας που συνελήφθη για κλοπή του νέου έργου του Banksy

Πλανήτης
Tags: Banksy

Στη σύλληψη ενός άντρα που θεωρείται ύποπτος για την κλοπή του νέου έργου τέχνης του αινιγματικού καλλιτέχνη Banksy προχώρησε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής εγκατάστασης έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, λίγο αφότου ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του έργου του. Κάποιοι από αυτούς κατέγραψαν το στιγμιότυπο.

Το έργο του διάσημου street artist – μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones – εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Πέκαμ στο νότιο Λονδίνο. Θαυμαστές του Banksy σε αναρτήσεις στο Instagram ερμήνευσαν το έργο ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπό κράτηση ο συλληφθείς

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα αφού έλαβε αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Οι αξιωματικοί της αστυνομιας ανέφεραν η νέα πινακίδα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

«Γνωρίζουμε ότι κοινοποιούνται βίντεο που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας» σημείωσαν προσθέτοντας ότι όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό ή για το πού βρίσκεται η πινακίδα θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία.

Ιδιοκτήτης γκαλερί είπε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...