Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βαλτική Θάλασσα: Ύποπτο αντικείμενο κάτω από τον αγωγό «Nord Stream 2»

Ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2». O Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι θα μπορούσε να είναι εκρηκτικός μηχανισμός.

Δανοί ερευνητές υποστήριξαν ότι το αντικείμενο μοιάζει με κεραία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι ένα πλοίο που είχε ναυλώσει ο ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» βρήκε ένα αντικείμενο που μοιάζει με κεραία, περίπου 30 χιλιόμετρα από το σημείο όπου σημειώθηκε πέρυσι έκρηξη στον συγκεκριμένο αγωγό φυσικού αερίου.

Ακόμα, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι εκρηκτικός μηχανισμός και να προκαλέσει νέα έκρηξη στον ρωσικό αγωγό.

«Ζητήσαμε από τις αρχές της Δανίας να συνεργαστούμε», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-1».

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος απέρριψε ως «ανοησία» τους ισχυρισμούς ότι Ουκρανοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν πέρυσι στους αγωγούς φυσικού αερίου τη Βαλτική Θάλασσα και ενοχοποίησε για μία ακόμη φορά τις ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο η Ουάσινγκτον θέλει να σαμποτάρει τους «Nord Stream 1» και «Nord Stream 2».

Από την πλευρά της, η Δανία τόνισε ότι εξετάζει εάν το «αντικείμενο» που βρέθηκε κάτω από τον αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια ή το περιβάλλον.

«Δεδομένης της τοποθεσίας του αντικειμένου, οι αρμόδιες αρχές αξιολογούν επί του παρόντος ζητήματα ασφάλειας και περιβάλλοντος», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας σε επιστολή του προς το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...