Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μόσχα: «Ποτέ δεν χτυπήσαμε το αμερικανικό drone»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά τη αναχαίτιση αμερικανικού drone από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 την Τρίτη.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για «απαράδεκτη» συμπεριφορά, ενώ η Μόσχα να κάνει λόγο για προβοκάτσια. Η Ρωσία κυκλοφορεί βίντεο με σκοπό να διαψεύσει το περιστατικό κατά το οποίο ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε μέσα από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους Su-27 της Ρωσίας, ενώ κυκλοφορεί στο Telegram και στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το βίντεο δείχνει ότι το ρωσικό αεροσκάφος έκανε ελιγμό και απέφυγε το αμερικανικό drone και ότι ουδέποτε χτύπησε τον έλικά του για να προκαλέσει την κατάρριψή του, όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο.

Μετά το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα, οι ΗΠΑ κάλεσαν στο State Department τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν.

ΗΠΑ: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, καταστράφηκε το drone»

Σε νέα ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, διεμήνυσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξαν αναγκαστικά οι Αμερικανοί στη Μαύρη Θάλασσα, αφότου υπέστη ζημιά στον έλικα από ρωσικό μαχητικό Su-27, πιθανόν να μην μπορεί να ανακτηθεί ποτέ ξανά.

«Δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά το drone», είπε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο CNN.

«Έπεσε σε πολύ βαθιά νερά στη Μαύρη Θάλασσα, οπότε προσπαθούμε να βρούμε εάν υπάρχει τρόπος ανάκτησης. Πιθανότατα να μην υπάρχει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο», πρόσθεσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε πάνω από διεθνή χωρικά ύδατα, σε διεθνή εναέριο χώρο και επρόκειτο για άσκηση ρουτίνας. Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά το τελευταίο διάστημα, που οι Ρώσοι επιχειρούν να αναχαιτίσουν αμερικανικό drone.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...