Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: Ιστορική απόφαση το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν

Ιστορική χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτή είναι μια ιστορική απάντηση που θα οδηγήσει σε ιστορική λογοδοσία», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. 

Ο πραγματικός αριθμός των εκτοπισμένων παιδιών θα μπορούσε να είναι «πολύ μεγαλύτερος από 16.000», τόνισε ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι οι εκτοπίσεις αποτελούν «πολιτική ενός διαβολικού κράτους που ξεκινά από τον κορυφαίο αξιωματούχο αυτού του κράτους».

«Θα ήταν αδύνατον να τεθεί σε εφαρμογή μια τέτοια εγκληματική επιχείρηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ανθρώπου που βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους τρομοκράτη», επισήμανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...