Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για «κρατική τρομοκρατία» στο Χάρκοβο

«Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, την Χαρκίβ (Χάρκοβο), συνιστά κρατική τρομοκρατία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια. «Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας», αναφέρει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και το Χάρκοβο ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

«Είναι έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών: «H Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που πραγματοποιείται στη Γενεύη στην Ελβετία ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους «αδιάκριτους βομβαρδισμούς» πόλεων, όπως το Χάρκοβο, και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό με πυραύλους κτιρίων κατοικιών, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων και οχημάτων παροχής βοήθειας, πολιτικών λεωφορείων ούτε και τους εκατομμύρια πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τα ρωσικά πυρά», τόνισε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής από την πλευρά του δήλωσε στη Διάσκεψη ότι το Κίεβο έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση «για την απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που προέρχεται από τη ρωσική επιθετικοτητα εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής».

Η Ουκρανία ζητεί να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τις άγριες επιθέσεις στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε σήμερα να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη “βάρβαρη”, όπως την χαρακτήρισε επίθεση εναντίον της Χαρκίβ (Χάρκοβο).

«Βάρβαρες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και σε κατοικημένες περιοχές στο Χάρκονο. (Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν μπορεί να διαλύσει την Ουκρανία. Διαπράττει εγκλήματα πολέμου από την οργή, δολοφονεί αθώους πολίτες», κατήγγειλε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών .

Νωρίτερα ο επικεφαλής στο Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πόλης, πλήττοντας κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτίριο της πόλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την...

Φόρτωση άρθρων...