Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ δεν μας προτρέπουν να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία

Πλανήτης

Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα όσα λέγονται ότι οι ΗΠΑ πιέζουν το Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, υποστηρίζει ο προέδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως λέει, δεν έχει δεχθεί πιέσεις από κανέναν ηγέτη της Δύσης προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όλοι γνωρίζουν τις θέσεις και την θέση του λαού μας, κανείς δεν ασκεί πιέσεις, ούτε ένας ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των ΗΠΑ να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι με τη Ρωσία για να μιλήσουμε ή να παραδώσουμε κάτι. Δεν πρόκειται να συμβεί», σημειώνει ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επιπλέον, όπως είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, η χώρα βρίσκεται εν μέσω μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ένα τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόσθεσε ότι «έχει περάσει ο καιρός και ο κόσμος έχει κουραστεί, όμως δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο». «Η Ρωσία ελέγχει τον ουρανό, εμείς ασχολούμαστε και φροντίζουμε τον στρατό μας, κανείς δεν θα τον εγκαταλείψει όπως η Ρωσία εγκαταλείπει τους δικούς της λες και είναι ένα κομμάτι κρέας».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο.

Σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθιά τη χώρα σας» ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Ουκρανία για έκτη φορά και τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση από την Επιτροπή των εκθέσεων για τη διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...