Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: «Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές – Ελέγχουμε το Κίεβο και τις βασικές πόλεις»

«Ο στρατός αποκρούει τις επιθέσεις, σπάσαμε το σχέδιο της Ρωσίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νέα έκκληση στους πολίτες για ψυχραιμία και διαβεβαίωσε ότι ο στρατός αποκρούει ενεργά τις επιθέσεις των Ρώσων εισβολέων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό.

«Μπορώ να ξεκινήσω αυτή την ενημέρωση με καλά νέα. Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά να ξέρετε ότι αμυνόμαστε για τη χώρα, τη γη και το μέλλον των παιδιών. 

Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως στο Ντονέτσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους. Δεν είχαν κανένα πλεονέκτημα έναντι μας», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι «ο εχθρός χρησιμοποίησε τα πάντα εναντίον μας: πυραύλους, μαχητικά, drones, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, σαμποτέρ».

«Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού αεριωθουμένων, προσπαθώντας να καταστρέψουν εγκαταστάσεις ενέργειας. Έχουν πολύ άθλιες τακτικές», ανέφερε Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινοί και Χαμάς έφυγαν χωρίς συμφωνία για εκεχειρία από το Κάιρο - Νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα

Το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κάιρο και η απόρριψη της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι θα σταματήσει να παρέχει όπλα στο Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Γάζα: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία - Χαμάς και Ισραήλ αποχώρησαν χωρίς συμφωνία από το Κάιρο

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας της ισραηλινής Κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε...

Φόρτωση άρθρων...