Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα

Πλανήτης

Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν από την νότια ουκρανική πόλη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι τοπικές αρχές άρχισαν να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην πόλη.

Γεμάτη χαρά κάτοικοι καλωσόρισαν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισήλθαν χθες Παρασκευή στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία αποχώρησε από την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.

«Πριν τραπούν σε φυγή από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές: επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία μιλώντας για την ιστορική νίκη που πέτυχαν οι Ουκρανοί στρατιώτες.

«(Οι Ρώσοι) παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώνουν ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 60 οικισμών στην επαρχία της Χερσώνας.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σταθεροποίησης. Μέτρα σταθεροποίησης βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Χερσώνα», συμπλήρωσε.

Πανηγυρισμοί για την ανακατάληψη της Χερσώνας

Το έναυσμα για πανηγυρισμούς έδωσε η ανακατάληψη της Χερσώνας από τον Ουκρανικό στρατό, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Στο Κίεβο και την ίδια τη Χερσώνα ο κόσμος βγήκε στους δρόμους με ουκρανικές σημαίες. Ωστόσο ο Ντμίτρι Μεντβέντεβ προειδοποίησε πως η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλα τα όπλα της, αφήνοντας υπαινιγμούς για χρήση πυρηνικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...