Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μαλαισία: Ζευγάρι πέθανε όταν έφαγε το ψάρι fugu

Πλανήτης

Ένα ζευγάρι Μαλαισιανών πέθανε όταν κατανάλωσαν το επικίνδυνο ψάρι fugu. Το συγκεκριμένο ψάρι πρέπει να παρασκευάζεται μόνο από έμπειρους μάγειρες. Το αντρόγυνο, που ήταν πάνω από 80 ετών, αγόρασαν δύο ψάρια στις 25 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, και μόλις μία ώρα από τη στιγμή που έφαγαν, οι δύο τους άρχισαν να εμφανίζουν ρίγη και δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα το CNN.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε την ίδια ημέρα. Ο σύζυγός της διακομίστηκε και αυτός, έπεσε σε κώμα και πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Η κόρη του ζευγαριού ζήτησε να εφαρμοστούν πιο αυστηροί νόμοι για την διάθεση των επικίνδυνων ψαριών. Τυπικά ο νόμος στη Μαλαισία απαγορεύει την πώληση των  ψαριών fugu και επιβάλλει πρόστιμα.

Το δέρμα, τα εντόσθια, το αίμα και τα κόκαλα των ψαριών αυτών περιέχει ένα επικίνδυνο δηλητήριο που προκαλεί στον άνθρωπο συσπάσεις, αναπνευστική παράλυση και τελικά τον θάνατο. Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.

Ωστόσο με προσεκτική επεξεργασία από σεφ που εκπαιδεύονται για χρόνια, το fugu μπορεί να καταναλωθεί άφοβα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...