Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Από τη Βιέννη στη Βουλή για τις …υποκλοπές

Από το αεροδρόμιο, κατευθείαν στη …Βουλή θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επιστρέφοντας από τη Βιέννη, θέλει να προλάβει τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ο ίδιος στην πραγματικότητα άνοιξε, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά αρχικά για την επιχείρηση παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator και αργότερα για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, χειρίστηκαν εξ αρχής το θέμα με τον πλέον θεσμικό τρόπο, ανάγοντάς το σε ζήτημα Δημοκρατίας και μη αντιμετωπίζοντάς το ούτε μία φορά ως προσωπικό ζήτημα του προέδρου του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, καθόλου δεν έχει σκοπό να επιτρέψει στους πολιτικούς του αντιπάλους να το ‘κλέψουν’, πρωταγωνιστώντας μόνοι τους σε μία αντιπαράθεση στη Βουλή , που εν πολλοίς θεωρείται βέβαιο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι δε θα διαφέρει σε τίποτα από προηγούμενες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις που θύμιζαν περισσότερο ‘κοκορομαχίες’ και λιγότερο ανταλλαγή πολιτικών επιχειρημάτων, μια και αυτά απουσίαζαν, δίνοντας τη θέση τους στην «μάχη της ατάκας».

Υπενθυμίζεται ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει πως αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να έχει προσφύγει μέσα στην εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα κίνησή του, όταν εξήντλησε τις νομικές δυνατότητες που του δίνει το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα, ανάλογη εκείνης που προκάλεσε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκής Εξεταστικής Επιτροπής, όταν είδε πως η ελληνική αντίστοιχη διαδικασία εξελισσόταν σε παρωδία, όπως υποστηρίζουν στο παρασκήνιο στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ακόμα και για την απόφαση της κυβέρνησης να φτιάξει ένα πλαίσιο γύρω από τις παρακολουθήσεις, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ήταν οι δικές τους θεσμικές κινήσεις που οδήγησαν εκεί. Πλην όμως, εξ αρχής κατέθεσαν τις διαφωνίες τους με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση. 

Σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη, από κοινού με τον κορυφαίο Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, προ εβδομάδων, αναπτύχθηκαν όλα τα επιχειρήματα που οδηγούσαν στην ανάγκη σημαντικών αλλαγών πριν από την ψηφοφορία επί του κειμένου, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να μπορεί να το στηρίξει στη Βουλή. Αλλαγών, που στην πλειονότητά τους δεν έχουν πραγματοποιηθεί…

Αναφερόμενος χθες στο ζήτημα των υποκλοπών, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, υποστήριξε ότι χωρίς την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν θα είχε ξεκινήσει κανένας έλεγχος σχετικά με τις παρακολουθήσεις. «Ωστόσο, από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα έχουμε ενημερωθεί ελάχιστα για την πορεία ερευνών της Δικαιοσύνης, σε σχέση με το ζήτημα των υποκλοπών», είπε μιλώντας στον Real FM, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι προσπάθησε συστηματικά να μην κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, με αποτέλεσμα να μην έχει χυθεί άπλετο φως (σ.σ. σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριζε δημοσίως η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη) σε αυτή τη ‘νοσηρή’ -όπως την χαρακτήρισε- υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...