Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ευρήματα, αιχμές και… επίθεση στην Kυβέρνηση από Ανδρουλάκη

Προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και ηθικής απαξίωσης όσων συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με παρέμβασή του στην Επιτροπή PEGA που συνεδρίασε χθες. 

Σε μία συνεδρίαση, πάντως, που σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρές αποκαλύψεις εκ μέρους των επικεφαλής δύο Ανεξάρτητων Αρχών στην χώρα μας, του Χρήστου Ράμμου, προέδρου της ΑΔΑΕ και του Κωνσταντίνου Μενουδάκου, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Ράμμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον έλεγχο αριθμού του τηλεφώνου του παρόχου από όπου φαινόταν ότι ήρθε το λινκ που είναι φορέας του Predator, από τον οποίο προέκυψαν σημαντικές εξελίξεις. Για του λόγου το αληθές, η Αρχή έφτασε στον τραπεζικό λογαριασμό που πλήρωσε για να σταλεί το μήνυμα παγίδευσης στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και όχι μόνο. 

Από εκεί και από τη διαβεβαίωση Ράμμου ότι τα ευρήματα των ερευνών έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία, ‘πιάστηκε’ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναρωτηθεί λίγο αργότερα πότε ακριβώς στάλθηκαν τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη «για να δούμε και τους ρυθμούς κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη», όπως είπε, τονίζοντας ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες έκτοτε.

«Δεν πρέπει από τη στιγμή που έχουν δοθεί αυτά τα στοιχεία , να μάθουμε ποιος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού που έστελνε όλα αυτά τα μηνύματα, προσπαθώντας να εγκλωβίσει ανθρώπους με αυτό το κατασκοπευτικό υπερόπλο που λειτουργούσε στην χώρα μας, το Predator;», αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί με δριμύτητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι στόχος της ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του ‘παρακράτους’ που η ίδια δημιούργησε. «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος Δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ο κ. Κοντολέων.

Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός», είπε, άποψη που έχουν εκφράσει εξ αρχής επί του θέματος πολλά στελέχη του κόμματος. Αντ’ αυτού, υποστήριξε ότι στην χώρα μας ζούμε τη στοχοποίηση των θυμάτων, αλλά και των άτεγκτων δικαστών που προσπαθούν να βρουν και να δώσουν στη δημοσιότητα την αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος στη στοχοποίηση του Χρήστου Ράμμου το προηγούμενο διάστημα από συγκεκριμένα μέσα και υπουργούς της κυβέρνησης μόνο και μόνο γιατί κάνει τη δουλειά του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι έχουν εντοπιστεί 300 sms με link επιμόλυνσης με Predator, που έχουν αποσταλεί όχι σε ισάριθμους, αλλά σε περίπου 100 παραλήπτες, με κάποιους εξ αυτών να έχουν λάβει περισσότερα από ένα σχετικά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε δημόσια τους επικεφαλής των δύο Ανεξάρτητων Αρχών, τονίζοντας ότι οι προσπάθειές τους κρατούν όρθιο το κύρος της Δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Το μόνο βέβαιο μετά και από τη χθεσινή μέρα, πάντως, είμαι ότι η Χαριλάου Τρικούπη κάθε άλλο παρά θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο, αλλά και προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού βρέθηκε ο ίδιος υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ υπήρξε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του και με το Predator. Παρ’ όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ποτέ δεν αντιμετώπισε το ζήτημα ως προσωπικό του προέδρου του, αλλά ως ζήτημα Δημοκρατίας και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...