Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άλλαξε ριζικά το κλίμα και την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το θετικό αφήγημα δίνει πλέον τη θέση του στην αδήριτη ανάγκη της άμεσης ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό, όπως επισημαίνουν γαλάζιοι παράγοντες, δεν σημαίνει ότι θα μηδενιστεί το έργο των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων, αλλά θα τονιστεί με κατηγορηματικό τρόπο η βούληση και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να παρέμβει δραστικά στους τομείς εκείνους που συνθέτουν την αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το «ποτέ ξανά» δεν πρέπει να αποτελέσει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ελληνικό λαό που θρηνεί τον αδόκητο χαμό πενήντα επτά συνανθρώπων μας, νέων στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Μέσα σ' αυτό το κλίμα θρήνου και οργής ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης στέκεται εύλογα κριτικά απέναντι στην Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα με το να αποδοκιμάζει την υπάρχουσα κατάσταση και να εντάσσεται έστω και συγκυριακά στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Η διαχείριση αυτής της σύνθετης πολιτικής κατάστασης χρειάζεται χρόνο και προσεκτικά βήματα.

Γι’ αυτό το λόγο κατέστη απαραίτητη η μετάθεση του χρόνου των εθνικών εκλογών, από τη στιγμή που η οδύνη και ο σεβασμός στους νεκρούς και οι επιβεβλημένες κινήσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των σιδηροδρόμων και την προστασία των πολιτών μπήκαν πάνω από οτιδήποτε άλλο. Ο συμψηφισμός ως τακτική δεν προσφέρει τίποτα στην παρούσα φάση. Σίγουρα οι ευθύνες είναι διαχρονικές, αλλά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ήδη τρεισήμισι χρόνια στο τιμόνι της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει πάνω της το θέμα, να το διερευνήσει σε βάθος, να πει την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία, κοιτάζοντας την κατάματα και αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτό το στοιχείο την βοήθησε να κυριαρχήσει πολιτικά τα τελευταία χρόνια, αυτό μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό ενόψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται και της εξασφάλισης μιας δεύτερης τετραετίας. Ο χρόνος θα δείξει και τον τελευταίο λόγο έχουν οι πολίτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...