Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Η Κυβέρνηση δεν τσιμπάει στα παιχνίδια της πόλωσης του Τσίπρα

Απόψεις Σπύρος Καπράλος

Παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, η Κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να παίξει αυτό το παιχνίδι.

Με τον αέρα των μετρήσεων και ένα αξιοσημείωτο προβάδισμα, το κυβερνών κόμμα δίνει έμφαση στην εφαρμοσμένη πολιτική, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου η σκληρή κόντρα ευνοεί στην παρούσα φάση την Κουμουνδούρου που πασχίζει να συσπειρώσει το ακροατήριο της και να σταματήσει πιθανές νέες διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και μεγάλες προκλήσεις στην καθημερινότητα τους και το τελευταίο που θα περίμεναν σήμερα είναι οι άγονες αντιπαραθέσεις με τσιτάτα και εκατέρωθεν βολές. Για τον Αλέξη Τσίπρα που παίζει τα ρέστα του για να αντιστρέψει το κλίμα, η πυροδότηση της έντασης μπορεί ως ένα βαθμό να είναι και δικαιολογημένη.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται περισσότερο προσηλωμένος στο θετικό αφήγημα και στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, αφού ο στόχος είναι πλέον η αύξηση της εκλογικής επιρροής σε άλλα ακροατήρια, καθώς επίσης και η κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα λάβει χώρα με το εκλογικό νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο απορρίπτουν διαρρήδην τα εκλογικά παιχνίδια με τα θέματα βαρύνουσας σημασίας, όπως είναι η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στην Κρήτη, τη στιγμή μάλιστα που στην Τουρκία ο ανθελληνισμός -που καλλιεργείται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της γείτονος- συνιστά ένα προβληματικό στοιχείο στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Είναι σκόπιμο λοιπόν η Κυβέρνηση ακόμα και σε άκαιρες τοποθετήσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να απαντά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατηγική της, να μην δίνει τροφή στην τουρκική πλευρά και να προφυλάσσει την εικόνα της χώρας ενώπιον των εταίρων της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Φόρτωση άρθρων...