Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η «ξεχασμένη Ελλάδα»

Η επιλογή για στοχευμένες επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για τη στήριξη των ακριτών, με απώτερο στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 

Πρόκειται για μια έξυπνη τακτική με θετικό πολιτικό και επικοινωνιακό αντίκτυπο, ο οποίος εξάλλου καταγράφεται και στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη έμφαση στις εξορμήσεις στις απομακρυσμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια τους και πολύ περισσότερο την επόμενη μέρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υλοποιούνται όποιες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί απέναντι στους πολίτες. 

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ουσιαστικά να υπηρετήσουν το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» που η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη υιοθετήσει στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές και που συνδέεται άμεσα με την αύξηση της αξιοπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το εκλογικό ακροατήριο. 

Αυτός είναι καταλυτικός παράγοντας για το κυβερνών κόμμα, ώστε το βράδυ των εθνικών εκλογών να πλησιάσει ή ακόμα και να κερδίσει το στοίχημα των υψηλών ποσοστών που θα φέρει πιο κοντά την αυτοδυναμία. 

Βέβαια, αν κάποιος ανατρέξει από την αρχή της τετραετίας στις παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, θα αντιληφθεί πως η περιφερειακή ανάπτυξη, ως πολιτικό αφήγημα έλειπε. 

Ωστόσο, η εξασφάλιση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης και η μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά για τη χώρα επέβαλε τις απαραίτητες προσαρμογές στις κυβερνητικές προτεραιότητες, ώστε κάθε ευρώ να διανεμηθεί ομοιόμορφα και δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα. 

Στην Κυβέρνηση συνδέουν τις πρωτοβουλίες στην νησιωτική χώρα και τους ορεινούς όγκους με μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα, όπως είναι το δημογραφικό. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη στήριξη κυρίως των νέων να παραμείνουν ή ακόμη και να επιλέξουν την περιφέρεια για το επαγγελματικό και το προσωπικό τους μέλλον. 

Αν αυτό καταστεί δυνατό, τότε μακροπρόθεσμα η κυβερνητική παράταξη θα έχει βάλει ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ για την πολιτική της κυριαρχία. Ο χρόνος θα δείξει...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Φόρτωση άρθρων...