Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Η υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και ο οδικός χάρτης προς τις Eκλογές

To ατού της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα, υπερασπιζόμενος τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την κοινή γνώμη, αλλά και το κυβερνητικό έργο. 

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Κυβέρνηση με το θέμα των υποκλοπών να παίρνει διαστάσεις, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού πολιτικού αντίβαρου είναι επιτακτική, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι διπλές εκλογές πλησιάζουν. 

Ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει εκ νέου μπροστά με περιοδείες και επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα, μια στρατηγική που υπηρετεί πιστά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του και η οποία έχει αποδώσει σε ένα σημαντικό βαθμό στο να διατηρήσει "ζεστή" τη σχέση του με την κοινωνία, χωρίς φίλτρα και παραμορφωτικούς φακούς τρίτων. 

Αν και τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται με την ηθική στην πολιτική έχουν προκαλέσει ένα μούδιασμα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, εντούτοις τα στελέχη της δίνουν μεγάλη έμφαση στην προβολή του κυβερνητικού έργου, αφού υπάρχει πλούσιο υλικό για να επικοινωνήσουν, αλλά και πολιτικές που έχουν ήδη ψηφιστεί και λειτουργούν ευεργετικά για ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης. 

Είναι βέβαιο προς στην προσπάθεια αυτή ο Πρωθυπουργός θα διαδραματίσει τον κυρίαρχο ρόλο, αλλά χρειάζεται να συμβάλλουν και οι εκπρόσωποι του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες, για να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό εξάλλου το θέμα θα συζητηθεί και στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής τη Δευτέρα, όπου ο Πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη προς τις κάλπες. 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς στην υλοποίηση των μεγάλων projects που τρέχουν σε ολόκληρη τη χώρα και ταυτίζονται με το διακύβευμα της περιφερειακής ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Αυτό συνιστά ένα σημαντικό εργαλείο για την Νέα Δημοκρατία, το οποίο, στην περίπτωση που το αξιοποιήσει σωστά θα ενισχύσει τη θέση της στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει των κρίσιμων μαχών που έπονται.      
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Φόρτωση άρθρων...