Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει από Ιαπωνία και ξεκινά πορεία στο λαό

Μετά την επιστροφή του από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφήσει τη ζεστασιά του πρωθυπουργικού γραφείου, ξεκινώντας τις εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο χρόνος για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών μετράει ήδη αντίστροφα και ο Πρωθυπουργός θέλει να εντατικοποιήσει την άμεση επικοινωνία του με τους πολίτες, στέλνοντας το σήμα για συσπείρωση ενόψει της κρίσιμης και ταυτόχρονα δύσκολης εκλογικής διαδικασίας. Χρόνος για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει, καθώς ο πήχης είναι ψηλά και τις επόμενες εξήντα μέρες θα κριθεί ουσιαστικά στις λεπτομέρειες η επίτευξη της αυτοδυναμίας και το ξεκίνημα μιας νέας τετραετίας χωρίς αναγκαστικές συμμαχίες που κρίνονται στην παρούσα φάση αμφίβολες.

Η Νέα Δημοκρατία θα επενδύσει στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη που διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας σε σχέση με τους πολιτικούς του αντιπάλους και που παρά τις όποιες αρρυθμίες ή λάθη εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας, που ξεπερνά τα αυστηρά όρια του κυβερνώντος κόμματος.

Αν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κυβερνητική παράταξη επιδείξει την ανθεκτικότητα που κατέγραψε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας εν μέσω πανδημίας, γεωπολιτικών αναταράξεων και της ενεργειακής κρίσης τότε θα έχει βάλει τις στέρεες βάσεις για την επίτευξη του στόχου. Την ώρα που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης αυξάνουν την αισιοδοξία, στην Πειραιώς απορρίπτουν διαρρήδην την  επιχειρηματολογία της διπλής κάλπης και ξορκίζουν την αποσυσπείρωση που ενδέχεται να προκαλέσει μια χαλαρότητα την πρώτη Κυριακή.

Εξάλλου, η πρώτη κάλπη αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσει και την έκβαση της δεύτερης. Στο γαλάζιο επιτελείο έχουν επιλέξει τους καθοριστικούς για το εκλογικό αποτέλεσμα νομούς, τους οποίους ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί εκ νέου τις επόμενες εβδομάδες, ενώ έμφαση θα δοθεί στην Κρήτη, στο Λεκανοπέδιο, αλλά και τις μονοεδρικές περιφέρειες. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμα και οι σχετικές ανακοινώσεις για τους υποψηφίους θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...