Σαββάτο
01 Απριλίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει από Ιαπωνία και ξεκινά πορεία στο λαό

Μετά την επιστροφή του από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφήσει τη ζεστασιά του πρωθυπουργικού γραφείου, ξεκινώντας τις εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο χρόνος για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών μετράει ήδη αντίστροφα και ο Πρωθυπουργός θέλει να εντατικοποιήσει την άμεση επικοινωνία του με τους πολίτες, στέλνοντας το σήμα για συσπείρωση ενόψει της κρίσιμης και ταυτόχρονα δύσκολης εκλογικής διαδικασίας. Χρόνος για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει, καθώς ο πήχης είναι ψηλά και τις επόμενες εξήντα μέρες θα κριθεί ουσιαστικά στις λεπτομέρειες η επίτευξη της αυτοδυναμίας και το ξεκίνημα μιας νέας τετραετίας χωρίς αναγκαστικές συμμαχίες που κρίνονται στην παρούσα φάση αμφίβολες.

Η Νέα Δημοκρατία θα επενδύσει στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη που διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας σε σχέση με τους πολιτικούς του αντιπάλους και που παρά τις όποιες αρρυθμίες ή λάθη εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας, που ξεπερνά τα αυστηρά όρια του κυβερνώντος κόμματος.

Αν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κυβερνητική παράταξη επιδείξει την ανθεκτικότητα που κατέγραψε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας εν μέσω πανδημίας, γεωπολιτικών αναταράξεων και της ενεργειακής κρίσης τότε θα έχει βάλει τις στέρεες βάσεις για την επίτευξη του στόχου. Την ώρα που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης αυξάνουν την αισιοδοξία, στην Πειραιώς απορρίπτουν διαρρήδην την  επιχειρηματολογία της διπλής κάλπης και ξορκίζουν την αποσυσπείρωση που ενδέχεται να προκαλέσει μια χαλαρότητα την πρώτη Κυριακή.

Εξάλλου, η πρώτη κάλπη αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσει και την έκβαση της δεύτερης. Στο γαλάζιο επιτελείο έχουν επιλέξει τους καθοριστικούς για το εκλογικό αποτέλεσμα νομούς, τους οποίους ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί εκ νέου τις επόμενες εβδομάδες, ενώ έμφαση θα δοθεί στην Κρήτη, στο Λεκανοπέδιο, αλλά και τις μονοεδρικές περιφέρειες. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμα και οι σχετικές ανακοινώσεις για τους υποψηφίους θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο «οδικός χάρτης» του ΠΑΣΟΚ για τη συγκυβέρνηση

Τον οδικό χάρτη για μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των Eκλογών έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι κρατά κλειστά τα χαρτιά του...

Νέα Δημοκρατία: Η κρίσιμη πρώτη κάλπη

Όλα για όλα πρέπει να τα δώσει η κυβερνητική παράταξη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, για να βάλει με το αποτέλεσμα τις καλύτερες δυνατές βάσεις για να πετύχει σε δε...

Φόρτωση άρθρων...