Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κυβέρνηση: Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η κυβερνητική παράταξη, με τα στελέχη της να έχουν ήδη κινητοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο χρόνος περνά γρήγορα και από τα υψηλότερα κλιμάκια της Πειραιώς στέλνουν μηνύματα εγρήγορσης και κινητικότητας με φόντο τις δύσκολες και καθοριστικές εκλογικές αναμετρήσεις που είναι μπροστά.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στέλνουν το σήμα ότι η ώρα της κάλπης είναι κοντά, καθώς βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κομματικής βάσης και όχι μόνο την πρώτη Κυριακή. Η προσέγγιση αυτή είναι μονόδρομος.

Το ενδεχόμενο αποσυσπείρωσης ή χαλαρής ψήφου είναι έννοιες απαγορευτικές στην παρούσα φάση, καθώς το πρώτο κόμμα αναζητά ένα ικανοποιητικό ποσοστό της τάξεως από 32% έως 34% που θα του επιτρέψει τη δεύτερη φορά να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλύτερο και να φτάσει στον τελικό στόχο της αυτοδυναμίας.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σπεύδουν να τονίσουν τη σπουδαιότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, δίνοντας της τη σημασία ενός «τελικού» που θα βάλει τις στέρεες βάσεις για την «δυνατή και αυτοδύναμη Ελλάδα» της περιόδου 2023-2027. Μέσα σ’ αυτό πλαίσιο εντάσσεται και η εντολή για απόλυτη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, των βουλευτών και των υπουργών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού και η άμεση επαφή με την κοινωνία συνιστούν την αιχμή του δόρατος της εκλογικής στρατηγικής, ως εργαλείο ανάδειξης και του κυβερνητικού έργου.

Γίνεται αντιληπτό ότι η αυτοδυναμία αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο στόχο για ένα κόμμα που κυβερνά ήδη τριάμισι χρόνια, μέσα σε αντίξοες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες και με τους πολίτες να βρίσκονται στα όρια τους. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει έως σήμερα υψηλές αντοχές και καλείται πλέον να πετύχει ένα υψηλό στόχο! Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...