Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Κυβέρνηση: Τα σημεία-κλειδιά για την επίτευξη του εκλογικού στόχου

Political Affairs Σπύρος Καπράλος

Μία γρήγορη ματιά στις κινήσεις του Πρωθυπουργού αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών με απώτερο χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2023.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς για την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, στο μικροσκόπιο των προσώπων που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη έχουν μπει τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν στους περισσότερο προβληματικούς τομείς για την  κυβερνητική παράταξη, όπως είναι η ακρίβεια, οι εργασιακές σχέσεις και εσχάτως τα θέματα διαφάνειας στον πολιτικό βίο, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τον εκλογικό στόχο.

Μπορεί η υπόθεση των υποκλοπών να μην έχει τραυματίσει ουσιαστικά το πρώτο κόμμα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα ανάμεσα και σε γαλάζιους ψηφοφόρους για την εξέλιξη της υπόθεσης. Γι' αυτό χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως, ενώ κρίνεται επιβεβλημένο ανασφαλείς προσεγγίσεις του τύπου "ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά", να μείνουν στην άκρη.

Η βελτίωση της καθημερινότητας συνιστά ένα διαρκές ζητούμενο, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αύξηση των τιμών σε βασικά είδη πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα και τα λαϊκά νοικοκυριά που ούτως ή άλλως έχουν υποστεί ισχυρές πιέσεις από τη στιγμή που η χώρα ενεπλάκη στην πολυετή περιπέτεια των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εκτός των άλλων, η ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά προκάλεσε μια ελπίδα πως η χώρα θα μπει σε μια κανονικότητα όσον αφορά στην καθημερινότητα των εργαζομένων, ωστόσο μια ευρεία απεικόνιση για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων κρίνεται επιβεβλημένη.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ενταχθεί και το ζήτημα των χαμηλών μισθών, θέμα το οποίο έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως μία από τις βασικές προτεραιότητες προς επίλυση με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση έχει ένα ευρύ έργο να διαφημίσει ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης, ενώ στη σύγκριση με την αξιωματική αντιπολίτευση κυριαρχεί σε ένα μεγάλο βαθμό.

Αλλά καθώς «η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Σύριζα», όπως έχουν τονίσει πολλές φορές τα κυβερνητικά στελέχη, χρειάζεται να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην προσέγγιση των θεμάτων που αγγίζουν τον ίδιο τον πολίτη με ξεκάθαρες λύσεις και όρους μέλλοντος, αφήνοντας τις κοκορομαχίες για εκείνους που το 2019 ο ελληνικός λαός τους γύρισε την πλάτη.          

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε «πόλεμο» εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη…

Σε «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τείνει να εξελιχθεί η κόντρα γύρω από τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη. Οι τόνοι μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων έχουν ...

Φόρτωση άρθρων...