Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει κηρύξει… διμέτωπο αγώνα απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα περίπου ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που ως κυβέρνηση έπαιξαν με τους θεσμούς, με στόχο μικροκομματικά τους οφέλη και μόνο, την τελευταία εβδομάδα όμως, ένας νέος "πόλεμος" μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη μαίνεται ανηλεής. Είναι μάλιστα τόσο έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο όμορων χώρων, που δεν είναι λίγοι όσοι προεξοφλούν -ξανά- μία μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, αδιαφορώντας για το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, με αφορμή την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η νέα "κόντρα", πυροδοτήθηκε και αυτή από τις υποκλοπές, με αφορμή αυτή την φορά αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπης Τσαπανίδου, ότι τυχόν μετεκλογική συνεργασία δύο κομμάτων, δεν θα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να οφείλεται σε …εκβιασμό. Και όσο και αν η ίδια επιχείρησε να …μαζέψει τον σάλο που δημιουργήθηκε σχεδόν ακαριαία, παραπέμποντας σε δηλώσεις του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη που έκανε λόγο για απόπειρα να κρατηθεί τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του σε ομηρία, στην Χαριλάου Τρικούπη κατήγγειλαν πολιτική αθλιότητα και ανηθικότητα εκ μέρους της Κουμουνδούρου, να υπονοεί ότι υπάρχουν στοιχεία εκβιασμού που είναι πιθανό να κραδαίνει κανείς στον Νίκο Ανδρουλάκη μετεκλογικά, στο τραπέζι των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Είναι άλλο πράγμα να μιλά κανείς για απόπειρα εκβιασμού και άλλο να υπονοεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένας πολιτικός αρχηγός έχει κάτι επιλήψιμο και άρα είναι πιθανό να καταστεί εκβιαζόμενος», λένε προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν επρόκειτο για ένα λεκτικό ατόπημα της κ.Τσαπανίδου, αλλά για κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων ενέτεινε και η κριτική της Χαριλάου Τρικούπη στην απόφαση Τσίπρα να απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τη διάλυσή της ενόψει εκλογών. Μία απόφαση που ερμηνεύθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη ως «ανέξοδη επαναστατική γυμναστική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» και ‘τακτική δεπαπενταμελούς’. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν να θεωρούν ‘πολιτικό σωσίβιο’ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του πριν από δέκα μέρες, η οποία όμως δεν ‘βγήκε’ στον ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε κατόπιν να επιδοθεί σε …ανέξοδη επαναστατική γυμναστική, όπως χαρακτηριστικά λένε. Κάνουν λόγο, μάλιστα, για μία ‘ακατανόητη κοινοβουλευτική πρακτική’, καταλογίζοντας τελικά στον Αλέξη Τσίπρας ότι εξελίσσεται σε "μέγα ευεργέτη της κυβέρνησης".

Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη το Σάββατο, με την οποία θέλησε να βάλει τέλος στην ‘παράσταση μίμησης του Ανδρέα’, όπως έγραψε, σε απάντηση όσων είπε από την Πάτρα το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το έκανε όμως, παραθέτοντας μία εικόνα, που σχολίασε ότι ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Και αυτή δεν ήταν άλλη από τη δημόσια αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο λίγο μετά από τις δεύτερες εκλογές του 2015. «”Προοδευτικά” μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς», έγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προειδοποιώντας σχεδόν ότι στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός εκ των πολιτικών αρχηγών.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήρθε άμεσα, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου Πόπης Τσαπανίδου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε συμμαχία με τη ΝΔ του κ.Σαμαρά», είπε, καθ’ υπερβολίν προφανώς, για να υποστηρίξει πως στην πορεία ο κ.Τσίπρας συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και επέμεινε στις αρχές του προκειμένου να αφήσει μία σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Ελπίζαμε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα δικά του από τη συνεργασία του με τη ΝΔ», είπε, προκαλώντας νέα απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη που έκανε λόγο για ‘συντονισμένες αήθεις επιθέσεις’ της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες μάλιστα καταδεικνύουν κατά την Χαριλάου Τρικούπη ότι η κυβερνητική σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο δεν ήταν διόλου τυχαία…

«Η χυδαιολογία και η συνωμοσιολογία δεν έχουν σχέση με την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης. Όσες προφάσεις εν αμαρτίαις κι αν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη συνεργασία του με την Ακροδεξιά, ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Ξέρει πλέον ότι μοναδική επιδίωξη του κ.Τσίπρα είναι η εξουσία για την εξουσία», λένε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι εκείνοι στον αντίποδα αγωνίζονται αταλάντευτα απέναντι στην ‘θεσμική εκτροπή’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτοπλασάρονται δε, ως οι θεματοφύλακες των Θεσμών και οι εγγυητές της αποκατάστασης του Κράτους Δικαίου και της ακηδεμόνευτης λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών.