Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Aνδρουλάκης: Να μπούμε στη θέση του γονιού

Πιο ανθρώπινος από ποτέ εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε μία συνέντευξη που ταλαντεύτηκε πολύ για το αν έπρεπε να την παραχωρήσει, ακριβώς στο πέρας της πιο δύσκολης εβδομάδας του χρόνου για την χώρα μας, στον απόηχο μία τραγωδίας χωρίς προηγούμενο στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μίλησε ως άνθρωπος, ως πατέρας και ως πολιτικός.

Φορώντας μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα σε ένδειξη πένθους, και ξεκινώντας βάζοντας τον εαυτό του στη θέση των γονιών που σήμερα θρηνούν τα παιδιά τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχείρησε να ανατρέψει μέσα σε δύο ώρες την εικόνα του απόμακρου πολιτικού που τον ακολουθεί επί χρόνια. «Όποιος είναι γονιός, το πρώτο πράγμα που κάνει, είναι να μπει στη θέση του γονιού που χάνει το παιδί του», είπε, κάνοντας λόγο για ένα τραγικό γεγονός και μία συγκλονιστική στιγμή για τον ίδιο όταν βρέθηκε στα Τέμπη λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, και σε μία προσπάθεια να αποδείξει όσα είπε την Κυριακή σημειώνοντας ότι το κόμμα του είναι χρήσιμο είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε χθες κιόλας σύσκεψη με ειδικούς στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών δικτύων. Σε αυτήν, αφού πρώτα υποστήριξε ότι στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη αποτυπώνεται η αδυναμία του κράτους μας να δημιουργήσει ασφαλείς μεταφορές με τροχήλατα μέσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει χρέος να δημιουργήσει ένα πραγματικά ισχυρό κράτος, που θα διασφαλίζει την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ένα κράτος που, στον αντίποδα, λειτουργεί με πελατειακούς όρους και με προτεραιότητες που δεν βοηθούν την Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα σε επίπεδο υποδομών, ευκαιριών, προοπτικής για το μέλλον και ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές. «Αποδείχθηκε ότι αυτό που η σημερινή κυβέρνηση αποκαλεί επιτελικό κράτος, ήταν μια παρέα στελεχών γύρω από τον πρωθυπουργό, η οποία δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θέλουμε, ώστε να υπάρξει ένας άλλος τρόπος διακυβέρνησης, με αξιοκρατία, με συνέπεια και με στρατηγικό πλάνο για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων για το παρόν, αλλά και το μέλλον της χώρας», είπε.

Ο ίδιος, πιστός στο μοντέλο που ακολουθεί από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ως πρόεδρος του κόμματος, πήγε ένα βήμα παραπέρα, καταλήγοντας από κοινού με τους ειδικούς που μετείχαν στη σύσκεψη, σε μία δέσμη άμεσων προτάσεων. Ειδικότερα, πρότεινε:

  • Άμεση εγκατάσταση φωτοσήμανσης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Λάρισα – Θεσσαλονίκη
  • Ενίσχυση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατικές διαδικασίες
  • Αναδιάταξη όλου του πλέγματος οργάνωσης των σιδηροδρόμων σε νέα υγιή βάση
  • Απευθείας επικοινωνία και συνεργασία ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
  • Περιφρούρηση της περιουσίας του ΟΣΕ από δολιοφθορές ή βανδαλισμούς.

Θέση πήρε και στο θέμα της περιβόητης Επιτροπής Γεραπετρίτη, παραπέμποντας ευθέως τη διερεύνηση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. «Δημιουργούν Επιτροπές, υπο-επιτροπές, για να κρύψουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες», είπε, σημειώνοντας πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. «Πρέπει η Δικαιοσύνη να καλέσει όλα τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με τη Σύμβαση του 2014, η οποία προέβλεπε την εγκατάσταση του συστήματος μέσα σε δύο χρόνια. Είναι εγκληματική η αδράνεια στην υλοποίηση αυτής της σύμβασης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Σε αντίστοιχη απάντησή του στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha το βράδυ της Κυριακής, δε, είχε συμπεριλάβει σε αυτούς που θα πρέπει να κληθούν από τη Δικαιοσύνη, Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Διοικητές, κατασκευαστικές εταιρείες κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...