Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

O διμέτωπος αγώνας της Κυβέρνησης πριν την προεκλογική περίοδο

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σύνθετη και δύσκολη κατάσταση με φόντο την επόμενη μέρα, αλλά και τις εκλογικές αναμετρήσεις. 

Από τη μία πλευρά διαχειρίζεται το επέκεινα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, επιχειρώντας με συγκεκριμένες κινήσεις να διαλευκάνει την υπόθεση, να αλλάξει την εικόνα στο δίκτυο και να αποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. 

Η αλήθεια είναι πως ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε άμεσα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, ενώ ευθύνες πλέον αναζητούνται από την έρευνα της Δικαιοσύνης για το τι πραγματικά έγινε ή τι δεν έγινε το μοιραίο βράδυ της σφοδρής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. 

Έχοντας μπροστά της δύσκολους μήνες, η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα προκειμένου να πάρει τις πρώτες απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον των μετακινήσεων με το τρένο, έχοντας σαφώς ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί την οργή της κοινής γνώμης, αλλά και το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων από οργανώσεις και συνδικάτα σε ολόκληρη τη χώρα. 

Οι πρώτες εβδομάδες μετά το δυστύχημα είναι περίοδος εκτόνωσης τη δυσαρέσκειας, αν και πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή θα εκδηλωθεί και στην κάλπη, άγνωστο βέβαια σε ποια έκταση και με ποιες επιπτώσεις για τα ποσοστά του πρώτου κόμματος. 

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μετρήσεις θα αποτυπώσουν το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον, αν και μέχρι να στηθούν οι κάλπες πολλά μπορούν να αλλάξουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Οι πολίτες θέλουν να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ενώ το αίτημα για δικαιοσύνη παίρνει πλέον πανελλαδικές διαστάσεις. 

Η πολιτική διαχείριση για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, πριν η χώρα μπει στη συζήτηση για τις εθνικές εκλογές, οι οποίες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μετατεθούν για μετά τον Απρίλιο. 

Προχωρώντας σε μια ψύχραιμη καταγραφή των σημερινών δεδομένων, γίνεται αντιληπτό ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η κοινή γνώμη θα εκφράσει τη δυσαρέσκεια της, ενώ τα πράγματα στη δεύτερη Κυριακή θα αλλάξουν ως ένα βαθμό, αφού τεθούν τα σκληρά διλήμματα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μπροστά τους ένα τρίμηνο φωτιά με αβέβαιη την έκβαση του τελικού  αποτελέσματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...