Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

O δύσβατος δρόμος προς τις εθνικές εκλογές και τα πολιτικά διλήμματα Μητσοτάκη

Στην Κυβέρνηση επιχειρούν πλέον να απαντήσουν στο κλίμα τοξικότητας και στη σκανδαλολογία με στοχευμένες δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που αγγίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Γαλάζια στελέχη εκτιμούν πως αυτό είναι και το πλεονέκτημα για την κυβερνητική παράταξη στη δύσκολη πορεία προς τις εθνικές εκλογές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη στρατηγική σύγκρισης με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θέτοντας τα πολιτικά διλήμματα ενόψει της κρίσιμης μάχης.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντάξει στην εκφορά του δημόσιου λόγου του ανάλογες φράσεις, δημιουργώντας σταδιακά ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ερωτημάτων πάνω στα οποία θα κριθεί σε ένα βαθμό και η τελική επιλογή της ψήφου, κυρίως στα ακροατήρια που κινούνται στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Το αφήγημα αυτό αναμένεται να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης και αφού οι πραγματικές συγκρίσεις μεταξύ του "χθες" και του "σήμερα" θα καταστούν αναπόφευκτες.

Σε μία πρόσφατη περιοδεία του ο Πρωθυπουργός τόνισε με νόημα πως τα διλήμματα για το 2023 θα είναι πολύ ξεκάθαρα, δίνοντας έμφαση στο αν τελικά οι πολίτες θέλουν "να πάμε μπροστά" ή "να γυρίσουμε στο χθες". Η επίμαχη προσέγγιση έχει ως στόχο όχι μόνο τη σύγκριση μεταξύ δύο κομμάτων που μάχονται για την εξουσία, αλλά και να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά εκείνων που γύρισαν την πλάτη στις πρακτικές και στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι τον Ιούλιο του 2019 ανέβηκαν στο άρμα Μητσοτάκη και έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να κυβερνήσει αυτοδύναμα μετά από δώδεκα χρόνια.

Άραγε σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν οι υποθέσεις ηθικής τάξης την εκλογική συμπεριφορά των «νοικοκυραίων»; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα αναμένεται να καθορίσει τη δυναμική του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο της Κεντροδεξιάς και του Κέντρου. Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με τη διαχείριση του μετώπου της ακρίβειας αποτελούν τα σημεία-κλειδιά για το κυβερνών κόμμα, την ώρα που ξεκινά την πορεία σε έναν επίπονο εκλογικό στίβο μάχης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Φόρτωση άρθρων...