Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

O νόμος και η τάξη ψηλά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής παράταξης

Στην περίπτωση της πρόσφατης εφόδου της ΕΛ.ΑΣ στην πολυτεχνειούπολη, που για πολλά χρόνια θεωρείται άβατο, η Κυβέρνηση επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα πως είναι αποφασισμένη να «σπάσει αυγά» και να αντιμετωπίσει δραστικά τα κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας. 

Τα θέματα που από πολλούς και κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζονται ως «δεξιά ατζέντα», συνδέονται άμεσα με την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και κανονικότητας στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Η εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων δεν μπορεί να αποτελεί ταμπού σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και ούτε πολιτικές δυνάμεις να αντιδρούν, επιχειρώντας μέσα από μία κοντόφθαλμη προσέγγιση να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. 

Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία αντιδρά και ζητά το αυτονόητο, όπως αποτυπώνεται σε διαδοχικές μετρήσεις της κοινής γνώμης. 

Κι εδώ είναι που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει τη σκυτάλη για να κάνει τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της ανταπόκρισης στις προσδοκίες των πολιτών και όχι της δημιουργίας ενός αυταρχικού πλαισίου για την επόμενη μέρα. 

Την ώρα που ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός καραδοκούν, η κυβερνητική παράταξη ποντάρει πλέον σε κατάλληλα αναχώματα μέσα από στοχευμένες δράσεις, οι οποίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν με φόντο τις επόμενες δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Η σωστή αστυνόμευση των πόλεων, η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών, η προστασία των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών αποτελούν συστατικά για μια πετυχημένη πολιτική στο πεδίο της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. 

Εξάλλου οι επίμαχες δράσεις δεν έχουν πολιτικό χρώμα, δεν είναι κεντρώες, αριστερές ή δεξιές, αλλά συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα για κάθε νοικοκύρη αυτού του τόπου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη καλέσει την κοινωνία να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει το έργο του. 

Οι επιδόσεις της Κυβέρνησης του στον ευαίσθητο αυτό τομέα αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την τελική κρίση των ψηφοφόρων. Το πρώτο βήμα έχει γίνει, η βούληση υπάρχει, μένει να φανεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...