Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Παπαθανάσης, ο Πάτσης και το ηθικό πλεονέκτημα

Η φράση του Νάσου Ηλιόπουλου (Real FM) «για τους πολίτες ισχύει ο “νόμος” Πάτση, για τους κυβερνητικούς ο “νόμος” Παπαθανάση», συγκεφαλαιώνει απολύτως τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να ξαναβγάλει από τη φαρέτρα του άλλο ένα όπλο στον δρόμο προς τις κάλπες: το ηθικό πλεονέκτημα. 

Παρότι για το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης επικρατεί «θολούρα», αφού εκείνος επιμένει ότι το δάνειο υφίσταται και δεν έχει υποστεί κανένα «κούρεμα», υπάρχουν ενδείξεις σοβαρές που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα διαχειρίστηκε την υπόθεση του Νίκου Παπαθανάση με τρόπο ευνοϊκότερο από τους «φτωχοδιαβόλους» δανειολήπτες, που νιώθουν το βαρύ πέλεκυ των servicers και των «κορακιών» να επικρέμαται επί των κεφαλών τους. Και, σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι ακόμη κι αν στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού  έχουν όλα γίνει κανονικά, όσο δεν δίνονται στη δημοσιότητα το δάνειο με όλες του τις λεπτομέρειες, όπως και η ρύθμιση που έχει συμφωνηθεί επ’ αυτού, δικαιούται κανείς να είναι καχύποπτος για το τί ακριβώς έχει συμβεί.

Ηθικό πλεονέκτημα

Τούτων δοθέντων, αλλά και με δεδομένο ότι για την ΝΔ έχουν αρχίσει να... μαζεύονται πολλά, στο δρόμο προς τις εκλογές είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπενθυμίζει διαρκώς όλες τις υποθέσεις που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, προκαλώντας τον εκνευρισμό και τη δυσφορία των πολιτών. Εν αναμονή και των αποφάσεων του Μοσχάτου για το κατά πόσον ο τέως βουλευτής Θέμης Χειμάρας θα μετέχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν να πάμε σε εκλογές με «Πάτσηδες», «Νικολάου», «Χειμάρες» αλλά και... «Παπαθανάσηδες», στο μέτρο ασφαλώς που δεν δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα απαραίτητα παραστατικά που θα δείχνουν ότι οι δανειακές υποχρεώσεις του υπουργού έτυχαν ακριβώς της ίδιας μεταχείρισης με κάθε Έλληνα επιχειρηματία που έχει δανειακές υποχρεώσεις τέτοιου τύπου. 

Όπως και να έχει, παρότι στο τέλος της μέρας έχει αποδειχθεί ότι δεν κερδίζει το «ηθικό πλεονέκτημα» αλλά όποιος κερδίζει τις καρδιές και τις προτιμήσεις των πολιτών στα ζητήματα οικονομίας και καθημερινότητας, είναι σαφές ότι όλα στις εκλογές λειτουργούν προσθετικά. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ένα «ευαίσθητο» θέμα που, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση των αποκαλύψεων για τον Ανδρέα Πάτση, «κοστίζει» στη ΝΔ πολύ γιατί «αγγίζει» μία διπλή ευαίσθητη χορδή των Ελλήνων: αφενός, το περίφημο «κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι» μας, που έχει πλέον εγγραφεί στο συλλογικό μας DNA. Αφετέρου, στη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών που επαπειλεί αυτό το «κεραμίδι» και που αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο ψήφου...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...