Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες, υπευθυνότητα versus παροχολογία

Ο χρόνος προς τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την άνοιξη του 2023 μετρά αντίστροφα και ο Πρωθυπουργός καλείται να αποφασίσει για τις πολιτικές που θα επιλέξει από εδώ και στο εξής, για να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία πιο ελκυστική στους ψηφοφόρους, κυρίως σε όσους αμφιταλαντεύονται για την τελική τους επιλογή. 

Ο πειρασμός για μια ακατάσχετη παροχολογία είναι μεγάλος, αφού το κόμμα του κυνηγά ένα πολύ υψηλό ποσοστό για να πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας. 

Όμως ο ίδιος έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το ακροατήριο, την οποία δεν θέλει να διαταράξει ακόμα και σε μια κρίσιμη συγκυρία. Αυτό το έδειξε, απορρίπτοντας διαρρήδην την εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Στην παρούσα φάση, η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης των μέτρων στήριξης που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, κρατώντας κάποιες εφεδρείες για τις αρχές του χρόνου, αφού πρώτα αξιολογηθεί το διεθνές οικονομικό κλίμα και οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. 

Το σύνθημα «βήμα βήμα» που έχουν υιοθετήσει στο οικονομικό επιτελείο από το ξεκίνημα της θητείας δείχνει να αποτελεί τον οδηγό για τους επόμενους κρίσιμους πολιτικά μήνες, που θα διαμορφώσουν το κλίμα μέσα στο οποίο η χώρα θα πορευτεί προς τις κάλπες. 

Μπορεί οι σειρήνες της άκρατης παροχολογίας να ηχούν ευχάριστα στα αυτιά κάποιων, ωστόσο οι όποιες πρωτοβουλίες θα συνδέονται άμεσα με το δημοσιονομικό χώρο και θα δίνουν προτεραιότητα στους περισσότερο ευάλωτους. Εξάλλου, η επόμενη τετραετία θα αποτελέσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα  που δεν πρέπει  να πάει χαμένη.  

Την ίδια ώρα, οι κομματικές διαδικασίες αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ως είθισται, ο γαλάζιος μηχανισμός θα σηκώσει το βάρος της μάχης. 

Η άρτια οργανωτική προετοιμασία συνιστά επιτακτική ανάγκη, ενώ οι επιλογές των κατάλληλων προσώπων που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού συνιστά το μεγάλο στοίχημα, αν και το ενδιαφέρον σε σχέση με το 2019 μάλλον κρίνεται πιο περιορισμένο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...