Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Απαντήσεις για τις «μεταγραφές αεροδρομίου» και τους πλειστηριασμούς

Απαντήσεις με νόημα προς πάσα κατεύθυνση έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το Μενίδι όπου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής στα κακώς κείμενα, είτε προέρχονται από πολιτικούς αντιπάλους, είτε από άσπονδους φίλους.

Ειδικά για τους τελευταίους, σκληρή ήταν η απάντησή του σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί. «Θα πρέπει να μας πουν ποια είναι τα 147 στελέχη που έφυγαν από τα ψηφοδέλτιά μας. Γιατί εμείς δεν τα ξέρουμε», υποστήριξε, ευχόμενος ωστόσο σε όσους έφυγαν το τελευταίο διάστημα από το κόμμα του ‘καλό ταξίδι’. 

«Για όσους πήραν απόφαση να γίνουν ‘χρυσές μεταγραφές αεροδρομίου’, το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο εύρεσης εργασίας. Αν θέλουν εργασία στη Νέα Δημοκρατία -όπως έγινε και πριν από μερικά χρόνια προς τον ΣΥΡΙΖΑ- καλό τους ταξίδι!», ανέφερε με νόημα, στρέφοντας ωστόσο τα πυρά του και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Για του λόγου το αληθές, υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε ‘ατελιέ φωτογραφιών’, αφού νωρίτερα το είχε κάνει ‘κέντρο παρακολουθήσεων’…

Αξιολογώντας ωστόσο ως ήσσονος σημασίας τέτοια θέματα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, πολλά από τα οποία πρώτες κατοικίες δανειοληπτών, κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί, χωρίς καν δικαίωμα διεκδίκησής τους από τους δανειολήπτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, στην κατεύθυνση της τροπολογίας που έχει καταθέσει το κόμμα του και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 (σ.σ. νόμου Κατσέλη) για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με επικαιροποιημένα πάντως κριτήρια. 

Θύμισε εξάλλου, πως το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που την πλέον κρίσιμη στιγμή, το 2010, έχοντας απέναντί του την πιο σκληρή τρόικα, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν αργότερα, άλλες κυβερνήσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολύ πιο ευνοϊκή συγκυρία, έδωσαν γη και ύδωρ στα funds.

«Ποιος παρέδωσε στα funds τα ‘κόκκινα δάνεια’; Μήπως ο κ.Τσίπρας; Μήπως αυτός που έλεγε στον ελληνικό λαό ‘σεισάχθεια, μην πληρώνετε’, ήταν αυτός που παρέδωσε τα ‘κόκκινα δάνεια’ στα funds, που σήμερα εκβιάζουν Έλληνες πολίτες;», διερωτήθηκε, για να καλέσει όλους να θυμηθούν τα μεγάλα λόγια και πού οδήγησαν αυτοί που ‘έδιναν ελπίδα’ στον λαό. «Η ελπίδα έγινε απογοήτευση και αγανάκτηση», είπε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να αναδεικνύουν το χάσμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων στεγαστικών δανείων, γεγονός που όπως λένε με κάθε ευκαιρία, έχει τροφοδοτήσει με σχεδόν ένα δις ευρώ επιπλέον κερδοφορία τις τράπεζες. Την ίδια ώρα, θέτουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους, τη «νέα γενιά μη προνομιούχων», όπως την ονομάζουν, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα μεσοστρώματα, τους πλέον αδύναμους, τους χαμηλόμισθούς και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους νέους που αναζητούν καλές δουλειές και ευκαιρίες για να ανοίξουν τα φτερά τους και μη βρίσκοντάς τις, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, αδιάκοπη είναι η επίθεσή τους, τόσο προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και προς την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, αφού εκτιμούν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε με την εντολή να επουλώσει το τραύμα ανυποληψίας στους θεσμούς που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντ’ αυτού, με αρχιτέκτονα τον ανιψιό του, εξέθεσε την χώρα μέσα από μία θεσμική εκτροπή». 

Τον κατηγορούν, εξάλλου, ότι διολισθαίνει σε έναν ‘αλαζονικό καθεστωτισμό’ χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή. Την ίδια ώρα, τα βέλη τους στρέφουν και κατά του Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα υπονοούμενα και τα fake news που τους καταλογίζουν ότι διακίνησαν. 

«Αποδείξατε περίτρανα ότι απέναντι σε αυτό το σοβαρό παράπτωμα της Ν.Δ., δεν σας ενδιαφέρει η Δημοκρατία και η ενίσχυση των θεσμών, αλλά το πώς θα κλέψετε μερικές ψήφους για να πάτε καλύτερα στις βουλευτικές εκλογές», λένε, κάνοντας λόγο για βαθιά αξιακή διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι οι διαφορές τους αφορούν στις ηγεσίες των κομμάτων και όχι στους πολίτες που τα επέλεξαν στην κάλπη στο παρελθόν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. 

Για αυτό και απευθύνουν ευρύ κάλεσμα στον ελληνικό λαό, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις τελευταίες Εκλογές, να στηρίξει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, που αγωνιά, όπως και οι πολίτες, για τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δίκαιη ανάπτυξη. 

«Αξίζουμε πολύ περισσότερα από αυτά που προσέφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια», λένε με νόημα…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Φόρτωση άρθρων...