Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Κίνηση …ματ για συναίνεση

Ως η εναλλακτική πρόταση εξουσίας που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και φροντίζει για τα δικά του συμφέροντα, λανσάρεται πλέον το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που δεν πρόκειται να αφήσει την παραμικρή αφορμή ανεκμετάλλευτη στην προσπάθεια να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και τις διαφορές του από τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν και τίποτα αναπάντητο στο εξής, αφού εκτιμούν ότι αρκετή λάσπη έχει πέσει στο κόμμα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που πρώτο αυτό έκανε την αυτοκριτική του, ενώ πλήρωσε δυσανάλογα ίσως για τα λάθη του στο παρελθόν.

Τούτων δοθέντων, η πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού δεν θα μπορούσε παρά να ‘αγγίξει’ τις ευαίσθητες χορδές του κόμματος, που σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι είναι πλέον η ώρα η Πολιτεία να κινηθεί δραστικά, με τα κόμματα ενωμένα, προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Κάτι που δεν ευνοούν οι διαρροές από τη Ν.Δ. «Την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύπτοντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό», λένε, απαντώντας στις διαρροές περί μη στήριξης της σχετικής νομοθεσίας από το Κίνημα Αλλαγής τότε. 

Δεν μένουν όμως εκεί. Αν κάτι παρατηρούν είναι η ‘εκκωφαντική’ απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους, αφού η Πολιτεία και οι δομές της απέτυχαν παταγωδώς και σε αυτή την περίπτωση να προστατεύσουν ένα παιδί από τη συστηματική κακοποίηση. 

«Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση», λένε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και προσκαλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν, αντί να αντιπαλεύονται το ένα το άλλο, στην κατεύθυνση της στήριξης αβοήθητων παιδιών που μπορεί να έχουν την ίδια τύχη με το άτυχο κορίτσι στον Κολωνό.

Η πρόταση ήρθε από το στόμα του επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλη Κατρίνη, που διατύπωσε δημόσια την άποψη ότι αυτό που συνέβη στον Κολωνό δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα, «η πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα ισχύοντα σήμερα, αλλά πήγε ένα βήμα παρακάτω ζητώντας να υπάρξει μία σοβαρή και ολοκληρωμένη δράση από την Πολιτεία. Για του λόγου το ακριβές έκανε λόγο για μία ‘ολιστική’ δράση, με τη δημιουργία δομών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. 

Παρατηρώντας δε, ότι σήμερα δεν υπάρχουν κρατικές δομές που να μπορούν να δράσουν προληπτικά, θύμισε τις προτάσεις του κόμματός του για δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Οικογένειας σε κάθε δήμο, για περαιτέρω καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κ.ο.κ.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, θεωρείται από κάποιους ως ‘κίνηση ματ’, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τα άλλα κόμματα και δη για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να αρνηθούν τη συνεννόηση σε ένα τέτοιο θέμα, που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές των πολιτών. Αν πάλι δεν την αρνηθούν, μόνο κάτι καλό μπορεί να περιμένει κανείς από μία τέτοια εξέλιξη. Κάτι που ίσως βοηθήσει το επόμενο παιδί, θύμα βιασμού ή εκπόρνευσης…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...