Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Κοιτάμε μπροστά» με …διαφάνεια!

«Κοιτάμε μπροστά». Με αυτό το σύνθημα, επιχειρεί τώρα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να αλλάξει σελίδα, αφήνοντας πίσω του την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την ζημιά που του προκάλεσε, αλλά και όσα παρόμοια, το έχουν πληγώσει στο παρελθόν. Νέο δόγμα που επικρατεί οριζόντια πλέον στην Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτό της ‘μηδενικής ανοχής’ απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, όσο ψηλά ιστάμενος και αν είναι αυτός που θα βρεθεί στο ‘μάτι του κυκλώνα’…

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να τραβήξουν μία ‘κόκκινη γραμμή’ με όσα τους έχουν πληγώσει στο παρελθόν και τους έχουν στοιχίσει σε επίπεδο τόσο εκλογικό όσο και δημοσκοπικό ακόμα, κυρίως όμως τους έχουν οδηγήσει σε κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντί τους. 

Θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους την ‘αξιακή ανανέωση’, που δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία των στελεχών και ποντάρουν τόσο στο ήθος των υποψηφίων βουλευτών τους, όσο στην επικοινωνία του προγράμματός τους, που έχει σαφή σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα.

Από την απόφασή τους αυτή, μάλιστα, σκοπεύουν να μην κάνουν πίσω, ακόμα και αν το κόστος στις δημοσκοπήσεις είναι μεγάλο. Αντίθετα, στο εξής τα στελέχη του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη θα υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους ποια είναι η παράταξη που έφερε όλους τους νόμους που εφαρμόζονται σήμερα υπέρ της διαφάνειας, από τη Δι@υγεια, ως το Opengov.gr και όχι μόνο, αλλά και ποιες οι παρατάξεις που τους αγνόησαν στην προσπάθειά τους να ‘παίξουν παιχνίδια’ εις βάρος του Δημοσίου ή υπέρ των ‘εκλεκτών’ τους. 

Το γεγονός δε, ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την υπόθεση Καϊλή να έχει προκαλέσει ζημιά πρωτίστως στην χώρα και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείεται να πάνε ένα βήμα παραπέρα, προκαλώντας και τα άλλα κόμματα να ευθυγραμμιστούν με τη δική τους λογική, προκειμένου τα φαινόμενα διαφθοράς να σταματήσουν να ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται για παράδειγμα, η αποστροφή του λόγου του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Real FM, όταν ερωτηθείς για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, απάντησε με …συγκρίσεις. «Εγώ, μόλις το έμαθα, διέγραψα την κ. Καϊλή μέσα σε δευτερόλεπτα. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του; Έκανε αυτό που έκανα εγώ ; Προσπαθεί να τον περιφρουρήσει , να τον προστατεύσει από κάθε νομική του ευθύνη», είπε, μη αφήνοντας όμως εκτός των πυρών του ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα δικά του πεπραγμένα την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

«Τι έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παππά, με αυτά που ακούμε με τον κ. Καλογρίτσα, με τα παιχνίδια με τις τηλεοπτικές άδειες; Τον προστάτευσε, γιατί ήταν το δεξί του χέρι», είπε, βρίσκοντας την ευκαιρία να αναδείξει το γεγονός ότι πρόκειται για ‘άλλη συμπεριφορά’ από αυτή που επέδειξε και επιδεικνύει ο ίδιος, μη ανεχόμενος οποιαδήποτε οσμή σκανδάλου ή δυσφήμισης για το κόμμα του. 

Προειδοποίησε, δε, με νόημα, ότι από αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά θα κριθούν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στις εθνικές εκλογές που έρχονται μέσα στο 2023. Από αυτήν και από τα προγράμματα των κομμάτων τους, όπως συνηθίζουν να λένε στο παρασκήνιο οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, ετοιμάζοντας δυναμικό ‘come back’, με βασικό όπλο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και στόχο την επιστροφή -μετά από πολλά πέτρινα χρόνια- του κόμματος σε θέση πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...