Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Με ορίζοντα την …Ελλάδα μετά τις Εκλογές

Με ορίζοντα την τετραετία μετά από τις εκλογές και τις σπουδαίες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, κινείται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τα δύο μεγάλα  κόμματα ότι αντίθετα, κινούνται με ορίζοντα τις εκλογές και αποκλειστικό γνώμονα την κατάκτηση της εξουσίας. 

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη αρνούνται να μπουν από τώρα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, παραπέμποντας στην λαϊκή ετυμηγορία της πρώτης Κυριακής. Στην πραγματικότητα, το νέο τους μότο είναι ότι καλό θα είναι να μη γίνονται σχόλια για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, γιατί «αυτή θα την αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι τα δύο πρώτα κόμματα δεν ενδιαφέρονται όντως για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος την επομένη της κάλπης, αλλά για το πώς θα πάρουν εκείνα την εξουσία.  Μόνο τυχαία δεν είναι η αποστροφή του λόγου του Γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου χθες, στον ΣΚΑΪ, πως «η διαφορά μας είναι ότι εμείς λέμε να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Η ΝΔ θέλει να πάει και σε δεύτερη και σε τρίτη, μέχρι να βγάλει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει μόνο αν είναι πρώτο κόμμα».

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν την πρώτη και τη δεύτερη διερευνητική εντολή αντίστοιχα, πράγμα που δεν έχουν σκοπό να κάνουν εκείνοι. «Εμείς θα πάρουμε την τρίτη (εντολή) και θα καλέσουμε σε διάλογο τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας, ώστε να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι ψηφίζοντας κανείς Ανδρουλάκη δεν βγαίνει τίποτα άλλο παρά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ με σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι προτείνουν μία εναλλακτική λύση στον ελληνικό λαό. Ειδικότερα, μιλούν για ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που ως προτεραιότητά του έχει το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική στέγη, αλλά και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε να μπορούν να προκύψουν νέες και καλές δουλειές για τους νέους ανθρώπους.

«Χτίζοντας» το επιχείρημά τους ότι εκείνοι ενδιαφέρονται για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και πως έχουν τον τρόπο να τις κάνουν πράξη, όπως πολλάκις έκανε η παράταξή τους στο παρελθόν, στην Χαριλάου Τρικούπη λανσάρονται ως η πλέον υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου, η οποία έχει και τη βούληση και την εμπειρία να πάει την χώρα μπροστά, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ως …αυτοσκοπό να κερδίσουν την πρωθυπουργική καρέκλα ο καθένας για τον εαυτό του. Εστιάζουν στο πρόγραμμά τους, το οποίο και έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό αποκωδικοποιηθεί, με τα θέματα που αποτελούν τις ‘σημαίες’ του κόμματος να μπορούν να γίνουν εύκολα κτήμα κάθε πολίτη.

Τον βασικότερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία, από τις περιφέρειές τους όπου βρέθηκαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Πρόκειται για εκείνους στους οποίους έφτασαν πρώτες οι φόρμες υπογραφής της υποψηφιότητάς τους, προκειμένου να …κατοχυρωθούν τρόπον τινά και να διαβεβαιωθούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε σχέση με αυτήν στην πορεία προς την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, η οποία και προγραμματίζεται να γίνει στα μέσα Γενάρη, σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα μέλη της οποίας και θα πρέπει να εγκρίνουν τις λίστες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...