Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Μίνι» καμπάνια με την επιστροφή Ανδρουλάκη από το Φανάρι

Μία δίμηνη «μίνι» καμπάνια, ανεξαρτήτως χρόνου προκήρυξης των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στοχεύοντας στην εκ νέου σύσφιξη των σχέσεών του με τους πολίτες, είτε αυτοί ανήκουν στη βάση των παραδοσιακών του ψηφοφόρων, είτε όχι.

Όλα αυτά, όμως, άμα τη επιστροφή του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη από το Φανάρι, όπου μεταβαίνει αύριο Πέμπτη, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Βόσπορο ανήμερα των Θεοφανίων την Παρασκευή. 

Κατά την παραμονή του εκεί, πάντως, θα έχει επαφές με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, ενώ θα παραστεί και στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πρόκειται για μία επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία για την Χαριλάου Τρικούπη, αφενός γιατί δείχνει την πάγια στήριξη του κόμματος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφετέρου γιατί είναι μία πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης των θέσεων του κόμματος για τα ελληνοτουρκικά. 

Πρόκειται εξάλλου, για ένα προνομιακό πεδίο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπου και είναι ιδιαιτέρως περήφανοι για τις θέσεις τους υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και της ‘ειδικής σχέσης’ της γείτονος με την Ε.Ε., αλλά και για την πατριωτική στάση που έχει διαχρονικά επιδείξει σε κάθε είδους ζήτημα εξωτερικής πολιτικής.

Με την λήξη όμως της εορταστικής περιόδου, αμέσως μετά τα Φώτα, στην Χαριλάου Τρικούπη μπαίνει μπροστά το σχέδιο με κωδική ονομασία «πορεία στον λαό». Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του, ξεκινούν τις περιοδείες ανά την χώρα, και τις κατ’ ιδίαν επαφές τους με τους πολίτες. Αυτός ακριβώς εξάλλου είναι και ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, η εντατική επαφή του ίδιου του προέδρου του κόμματος, αλλά και των βουλευτών και των στελεχών του, με τους πολίτες, είτε γενικώς μιλώντας μαζί τους στον δρόμο, είτε ειδικώς στους χώρους δουλειάς και επιστήμης τους. Επιπλέον, μέσα στον Ιανουάριο προγραμματίζεται να γίνει μία μεγάλη εκδήλωση του κόμματος για την έλλειψη φαρμάκων, στο πρότυπο αυτής που είχε γίνει προ μηνών για την Υγεία, στη μνήμη της εκλιπούσης προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.

Εντάσσοντας δε, στο καθημερινό τους πρόγραμμα, επισκέψεις ανά την Ελλάδα, όπου ο κύριος σκοπός τους είναι να σφίγγουν τα χέρια των πολιτών, κοιτώντας τους στα μάτια, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουν διττό στόχο.  Αφενός να αποδείξουν εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει, όπως άλλωστε υπήρξε και στο παρελθόν, στο πλευρό των μη προνομιούχων, εκφράζοντάς τους αποκλειστικά αυτό, αφετέρου, η βάση του κόμματος να ξεπεράσει την ‘παγωμάρα’ που της προκάλεσε το σκάνδαλο διαφθοράς, όπου εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, η οποία και θεωρείται ότι προσέβαλε με τον τρόπο αυτόν τον νέο κόσμο που προσεγγίζει την παράταξη.

Τόσο αυτή η δίμηνη ‘μίνι καμπάνια’, εξάλλου, όσο και η νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να ανακοινωθούν και να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενόψει εθνικών εκλογών, είναι αυτά στα οποία ποντάρει η ηγεσία, προκειμένου να κάνει τη βάση του κόμματος να …κοιτάξει μπροστά, όπως είναι το σύνθημα της Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό, ακριβώς επειδή οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι εκείνοι έχουν το βλέμμα μπροστά, πολύ μετά από τις εκλογές, στην αλλαγή του πολιτικού παραδείγματος και των κακώς κειμένων στην χώρα και όχι με ορίζοντα μόνο τις κάλπες, όπως κατηγορούν τα δύο πρώτα κόμματα ότι κάνουν, αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για την σταθερότητα στην χώρα και στοχεύοντας μόνο στην ανάληψη της εξουσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...