Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Μόνο για το πρόγραμμα η ΚΠΕ την Κυριακή

Αλλαγή πλεύσης για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που επρόκειτο να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο. Μετά από σειρά συσκέψεων, επικράτησε η άποψη η συνεδρίαση να διεξαχθεί μόνο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και να αφιερωθεί στην εκτενή παρουσίαση και έγκριση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Με αυτό, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί στον δρόμο προς τις εκλογές, διεκδικώντας την ‘ισχυρή εντολή’ που ζητά από τους πολίτες προκειμένου να είναι σε θέση να επιβάλει βασικές σοσιαλδημοκρατικές αρχές και λύσεις την επόμενη μέρα. Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, επιμένουν στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή και ο λόγος που ζητούν ισχυρή εντολή από τους πολίτες είναι να μπορούν να θέσουν τους όρους που κατά τη γνώμη τους θα καθιστούσε κάτι τέτοιο εφικτό και προς όφελος του λαού.

Τούτων δοθέντων, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος την Κυριακή, που αναμένεται να ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στις 11:30 το πρωί, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Νίκος Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα που αριθμεί περί τις 250 σελίδες, χρησιμοποιώντας διαφάνειες και αποκωδικοποιώντας σε βασικές αρχές τα σημεία που θα αποτελέσουν τις ‘σημαίες’ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην πορεία προς τις κάλπες. Στη συνέχεια, το Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, αναμένεται να το εγκρίνει, δίνοντας έτσι το σήμα έναρξης για την επιχείρηση διάδοσής του ανά την χώρα. Στόχος, είναι να ταξιδέψει από άκρη σε άκρη της και να γίνει κτήμα των πολιτών. Για αυτό και αποκωδικοποιείται σε ένα τετράπτυχο, που θα μπορεί να μοιράζεται χέρι με χέρι, ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο τα μέλη του κόμματος να λαμβάνουν ηλεκτρονικά ή και μέσω ταχυδρομείου το κομμάτι του προγράμματος που δηλώνουν ότι τους αφορά περισσότερο, προκειμένου εκείνοι πια να γίνονται οι δίαυλοι για τη διάδοσή του.

Η πραγματική αιτία πάντως της συρρίκνωσης του χρόνου στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, είναι η απόφαση που ελήφθη σε μία κλειστή σύσκεψη μέσω zoom (λόγω ασθένειας του Γραμματέα του κόμματος με κόβιντ) το Σάββατο το βράδυ μεταξύ του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου και του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη, όπου και αποφασίστηκε ότι καλό είναι τα ψηφοδέλτια του κόμματος να μην ανακοινωθούν ακόμα, όπως ήταν σχεδιασμένο να γίνει σε αυτή τη συνεδρίαση της ΚΠΕ. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τους ‘όρους του παιχνιδιού’, όπως της καταλογίζει η Χαριλάου Τρικούπη, εννοώντας ότι δεν έχει καταστήσει σαφές αν θα γίνουν εκλογές με την παλιά ή τη νέα απογραφή και ποιες περιφέρειες θα είναι διεδρικές και ποιες τριεδρικές. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε πιο ασφαλές να κρατηθούν κάποιες …εφεδρείες και τα ψηφοδέλτια να παρουσιαστούν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το νέο έτος και συγκεκριμένα λίγο μετά τον εορτασμό των Φώτων.

Σε κάθε περίπτωση, την Κυριακή οι ‘ώριμες υποψηφιότητες’ θα υπογραφούν, προκειμένου και οι ενδιαφερόμενοι να …σιγουρευτούν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά και να ξεκινήσουν κανονικά την προεκλογική τους εκστρατεία. Σε αυτήν, εξάλλου, ποντάρει και η Χαριλάου Τρικούπη, αφού παραδοσιακά αυτοί που τρέχουν περισσότερο για το κόμμα στις εκλογές είναι οι υποψήφιοι, που έχουν και προσωπικό ενδιαφέρον…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...