Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο λαός αξίζει, η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί…

Ένα νέο σλόγκαν έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα στις παρεμβάσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης και διόλου τυχαία.

«Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα και πρέπει να του δώσουμε περισσότερα», συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που παράλληλα επιμένει πως αν αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες, δεν μπορεί κανείς…

Η ρήση του βρίσκει εφαρμογή σε μία σειρά από θέματα. Από αυτά που αφορούν στο Κοινωνικό Κράτος, που αποτελούν και σημαία για το κόμμα του, μέχρι ζητήματα Δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ηθικής τάξης στην πολιτική. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς την ίδια φράση χρησιμοποίησε στην προγραμματική εκδήλωση του κόμματός του για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια , μιλώντας για την ανάγκη ο ελληνικός λαός να έχει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Στον σχεδιασμό του κόμματός του για «το ΕΣΥ του μέλλοντος», παρουσίασε οκτώ μεγάλες παρεμβάσεις : 

  • Ανάπτυξη του τομέα Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια
  • Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία
  • Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία
  • Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων
  • Αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΕΣΥ
  • Μέριμνα για την Υγεία στα νησιά
  • Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας
  • Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν την χώρα σε μία πραγματική ευρωπαϊκή κανονικότητα, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως αν δεν καταφέρουν οι σοσιαλδημοκράτες να προσφέρουν στον λαό ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, τότε δεν μπορεί να το πετύχει κανείς. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται όμως η Χαριλάου Τρικούπη και σε ζητήματα διαφάνειας και αξιοκρατίας, από τους χειρισμούς της στο θέμα των υποκλοπών, μέχρι σε εκείνο του ΑΣΕΠ. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τον ΑΣΕΠ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιοκρατικό θεσμό της χώρας, ο οποίος οφείλει την ύπαρξή του στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε αυτό ‘τα βρήκαν’ και ‘μοίρασαν μεταξύ τους’ τις θέσεις του ΑΣΕΠ. 

«Αντιθέτως, εμείς, ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε μερίδιο από αυτό, τους είπαμε ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει μέσω opengov», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, επιμένοντας ότι «δεν μπορεί να βάζουμε ως μέλη του ΑΣΕΠ τους φίλους από τα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». Ο ίδιος, όπως και κεντρικά η Χαριλάου Τρικούπη, τάσσεται εξάλλου υπέρ μίας νέας κουλτούρας στην πολιτική, η οποία όπως λένε, είναι δύσκολη, αλλά εις γνώσιν τους, την επιλέγουν. 

Και με αυτή την αρχή θα συνεχίσουν, επιλέγοντας να πατήσουν στη βάση αρχών και αξιών που χαρακτηρίζουν, όπως λένε, την παράταξή τους, σε αυτό το νέο της ξεκίνημα προς τον ρόλο του πρωταγωνιστή ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...