Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Πληρωμένες» απαντήσεις…

Μπορεί στην Χαριλάου Τρικούπη να είναι ειλημμένη η απόφαση να μην μπουν στην ‘τοξική’ -όπως την χαρακτηρίζουν- αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα τους απαντούν όταν χρειάζεται και κυρίως ότι θα αφήνουν τα δύο μεγάλα κόμματα να …παραχαράσσουν την Ιστορία. Αντίθετα, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αποφασισμένοι να δίνουν ‘πληρωμένες απαντήσεις’ όταν χρειάζεται, αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα παραδείγματα πως δεν είναι όλοι ίδιοι και πως το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε διαχρονικά προς όφελος της πατρίδας.

Μια σειρά από γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, όπως οι υποκλοπές, ή η υπόθεση Πάτση, οπότε και για το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι επιχειρήθηκε η πλήρης συγκάλυψη εκ μέρους της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν την Χαριλάου Τρικούπη να επαναφέρει στην επιφάνεια θέματα διαφάνειας, αξιοκρατίας και τελικά …Δημοκρατίας.  Δεν είναι τυχαία η αποστροφή στελεχών του και στις δύο περιπτώσεις ότι «η αλαζονεία της εξουσίας πληγώνει τη Δημοκρατία», αλλά και η διαβεβαίωση το δίχως άλλο ότι για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η ομαλή λειτουργία των Θεσμών στην χώρα είναι πρώτιστης σημασίας. 

Ενδεικτικά των όσων πιστεύουν στην Χαριλάου Τρικούπη είναι όσα είπε χθες μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για βαθιά θεσμική υπόθεση (σ.σ. η υπόθεση Πάτση) και κατηγορώντας την κυβέρνηση για …αλλεργία που εμφανίζει στην αλήθεια. «Είναι ζήτημα υπεράσπισης των θεσμών και η ασυδοσία και αλαζονεία της εξουσίας πληγώνει τη Δημοκρατία μας και ενισχύει τα άκρα», είπε, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται ένα δόγμα ότι είναι όλοι ίδιοι. «Ε, δεν είναι όλοι ίδιοι», εξανέστη, εξηγώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα τι ακριβώς εννοεί και γιατί υπονοεί ότι το δικό του κόμμα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και υπέρ της διαφάνειας και της αλήθειας. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε διόλου τυχαία σε μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009-2011, οπότε και ενισχύθηκαν όσο σπάνια οι θεσμοί προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα, ανέφερε το πρόγραμμα Δι@υγεια, υπέρ της διαφάνειας στον δημόσιο βίο, «με το οποίο μπορέσαμε να δούμε ότι ο κ.Πάτσης πήρε υπέρογκες απευθείας αναθέσεις από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», όπως είπε, τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον νόμο 3849/2010 για την ενίσχυση του πόθεν έσχες, με τον οποίο τέθηκε ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και στελεχών σε offshoreεταιρείες. Έναν χρόνο αργότερα, θεσμοθετήθηκε από την ίδια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ο νόμος 3943/2011 για την ενίσχυση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, ώστε τώρα να μπορεί να ερευνά αυτός την υπόθεση Πάτση, αλλά και ο νόμος 4024/2011 για την καταπολέμηση της διαφθοράς δημοσίων αξιωματούχων. 

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να ‘απαντά’ στο εξής το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αφενός όταν προκαλείται από πολιτικούς του αντιπάλους, αφετέρου όταν τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται ως τιμητές, την ώρα που δεν έπραξαν όσα θα έπρεπε ως κυβερνώντα κόμματα, πολλώ δε μάλλον όταν εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος τους νόμους αυτούς του ΠΑΣΟΚ, ‘πληγώνοντας’ ανεπανάληπτα τους θεσμούς. Συμπληρωματικά, θα καταθέτει κάθε φορά και με κάθε ευκαιρία συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την επίλυση στην πράξη των προβλημάτων των πολιτών, που τα δύο μεγάλα κόμματα δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ή ακόμα χειρότερα, προκάλεσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι με αφορμή και την υπόθεση Πάτση, στην Χαριλάου Τρικούπη δουλεύουν πυρετωδώς την κατάθεση νέας πρότασης νόμου το αμέσως επόμενο διάστημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...