Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Πυρ ομαδόν κατά της Κυβέρνησης

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»… Με αυτή την φράση, υποδέχονται πλέον στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το νούμερο ένα δεδομένο για αυτούς, που δεν είναι άλλο από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Την ίδια ώρα, εξαπολύουν πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα, αλλά και τις παραλείψεις της.

«Όλη αυτή η συζήτηση (σ.σ. για τις μετεκλογικές συνεργασίες) γίνεται ‘χωρίς να λογαριάζουμε τον ξενοδόχο’, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι ο ελληνικός λαός», είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, εξηγώντας (Παραπολιτικά FM) πως όταν μιλήσουν οι πολίτες και καταγραφεί η λαϊκή ετυμηγορία, μόνο τότε και μόνο βάσει των αποτελεσμάτων, θα καθοριστούν οι πολιτικές εξελίξεις. 

Ο ίδιος, επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται ως βολικός εταίρος, ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα από την πρώτη κάλπη.

«Όποιος επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα, από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Εάν ορισμένοι θεωρούν ότι η πολιτική σταθερότητα αρχίζει και τελειώνει με το πρόσωπό τους στη θέση του πρωθυπουργού, προφανώς και δε θέλουν το καλό της χώρας, αλλά την προσωπική επιβεβαίωσή τους και την παραμονή τους στη θέση του πρωθυπουργού», είπε.

Ο ίδιος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη φαρμάκων, τονίζοντας πως θα έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη αναφορικά με την επάρκεια στις προμήθειες φαρμάκων και δη αυτών που σχετίζονται με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα νωρίτερα ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος (Σκάι), έκανε και εκείνος λόγο για μεγάλη ολιγωρία της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, και για άλλη μια φορά, τρέχει εκ των υστέρων πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες μιλώντας για διεθνή κρίση».

Ο κ. Σπυρόπουλος όμως, δεν έμεινε εκεί. Εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα της ακρίβειας, θυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έλεγε από την πρώτη στιγμή ‘πάρτε μέτρα’ για την αισχροκέρδεια, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, προκειμένου να μη φτάσουμε στο σημείο το εισόδημα του πολίτη να μην επαρκεί για τις βασικές του ανάγκες. 

Μιλώντας για την ενέργεια, ο ίδιος, υποστήριξε ότι μπήκαμε σε μία κρίση, όντας στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε. στις ΑΠΕ και τη διασυνδεσιμότητα, με την κυβέρνηση να μην κάνει καμία μακροχρόνια πολιτική, ενώ την ίδια ώρα δεν εφαρμόζει και το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής όμως , θέτουν συχνά και το ζήτημα των επιτοκίων των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ότι δίνει μία μάχη με τους τραπεζίτες, με την πραγματικότητα όμως να δείχνει ότι στο τέλος το πληρώνει πάλι ο πολίτης, με τις τεράστιες αυξήσεις στα επιτόκια των δανείων, που οδηγούν σε υπερκέρδη των τραπεζών. 

Αντιστοίχως, τονίζουν την μεγάλη καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλίας για τον κατώτατο μισθό, θυμίζοντας ότι εδώ και ενάμισι χρόνο θέτει το θέμα η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τονίζοντας πέραν αυτού ότι «όταν ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 12%, οποιαδήποτε αύξηση έχει γίνει από την κυβέρνηση, έχει εξανεμιστεί ήδη».

Τούτων δοθέντων, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανεβάζουν τους τόνους, κάτι που ευνοεί και το προεκλογικό κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν ανοιχτά την κυβέρνηση να διαχειριστεί την πραγματικότητα και να μην τα ρίχνει όλα στις διεθνείς κρίσεις…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...