Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει εναλλακτική…

Δύο στα δύο επιχειρεί να πετύχει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό διότι αφενός, θέλει να θυμίσει ποια είναι η παράταξη που στήριξε παραδοσιακά τους δανειολήπτες, σώζοντας χιλιάδες πρώτες κατοικίες από βέβαιο πλειστηριασμό, αφετέρου ότι υπάρχει εναλλακτική αξιόπιστη λύση στις δύο ‘αδιέξοδες’ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή δεν είναι άλλη από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου, είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής το κόμμα του. 

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και μέρες, η Χαριλάου Τρικούπη θυμίζει ότι πρώτη εκείνη νομοθέτησε σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον περίφημο ‘νόμο Κατσέλη’ του 2010, έναν νόμο που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια τον απορρύθμισε και τελικά τον κατήργησε εντελώς η ΝΔ. Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, με την κατάθεση της τροπολογίας για μία ‘δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας’ στους δανειολήπτες μέσα στην εβδομάδα, προκαλώντας πια τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση επ΄ αυτής. 

«Καλούμε τη Βουλή και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν για αυτούς που έχουν ανάγκη, για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής του δανείου τους. Να ψηφίσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις ορέξεις τραπεζών και funds», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης. Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη σηκώνει ψηλά το ζήτημα της ακρίβειας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές των πολιτών που εξαντλούνται.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι να εμφανιστεί ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση, απέναντι στον ‘επίπλαστο’ και ‘αδιέξοδο’ δικομματισμό που υποστηρίζει ότι καλλιεργούν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και επιλέγει η κριτική του να μην είναι μηδενιστική, αλλά αντίθετα να αντιπαραβάλει πάντα προτάσεις, οι οποίες μάλιστα θα είναι ρεαλιστικές και κοστολογημένες. «Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Η προσπάθειά της να διαμορφώσει μία ατζέντα αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος είναι περισσότερο αποτυχημένος ως κυβέρνηση, δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο αυτού του αδύναμου και ψευδεπίγραφου δικομματισμού», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, αποδίδοντας σε λίγες λέξεις την άποψη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στο εξής. 

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη δική της πρόταση, την οποία και εμπλουτίζει συνεχώς μετά από επαφές με τους επαΐοντες, αλλά και τον κόσμο, με σκοπό να την καταθέσει στους πολίτες, στην πορεία προς τις εκλογές. Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που πήρε μικρή αναβολή πιθανότατα για το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντως να έχει ήδη παρουσιάσει βασικά κομμάτια του προγράμματός του σε επιμέρους εκδηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν πως δεν ζητούν λευκή επιταγή. Αυτό που ζητούν είναι τη δύναμη να γίνουν ο αυτόνομος ισχυρός πόλος που θα εγγυηθεί ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης, πολύ μακριά από αυτά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία εξάλλου εντοπίζουν σημαντικά κοινά στοιχεία. Στοιχεία, που δεν θα μπορούσε να έχει μία σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Φόρτωση άρθρων...