Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Πρόοδος και Σταθερότητα τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ

Τα βασικά προεκλογικά μηνύματα των δύο αντιπάλων του επιχειρεί να αποδομήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να εντυπώνεται κάθε φορά η πραγματικότητα -όπως την αντιλαμβάνονται στην Χαριλάου Τρικούπη- στους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του, στέλνει σαφές μήνυμα για το τι …δεν είναι πρόοδος και τι …δεν είναι σταθερότητα.

Και δεν είναι τυχαίο, διότι αν κάτι ‘πουλάει’ σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ανάγκη για «προοδευτική διακυβέρνηση» του τόπου και αν κάτι επικαλείται συνεχώς η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανάγκη για σταθερότητα την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Ενδεικτικά είναι όσα είπε από την Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια κεντρικής πολιτικής ομιλίας του, όταν υποστήριξε ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν τις λέξεις ‘πρόοδος’ και ‘σταθερότητα’», προσθέτοντας ότι δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες Αρχές , η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, η φυγή των νέων στο εξωτερικό και η μη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης ως εργαλείου για την κοινή προκοπή. «Δεν είναι πρόοδος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οικοδόμησε ο Παρασκευάς Αυγερινός με τον Γιώργο Γεννηματά, να αποδομείται καθημερινά από τον κ.Μητσοτάκη», είπε, πετυχαίνοντας δύο πράγματα ταυτόχρονα. Αφενός να δείξει ποιο κόμμα έχει διαχρονικά συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην χώρα, με την Υγεία την κορυφαία μεταξύ αυτών, όταν έγινε εν τοις πράγμασι δημόσια και δωρεάν για όλους, αφετέρου να δείξει ποιο κόμμα είναι αυτό που την υπονομεύει.

Η Υγεία εξάλλου είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και σήμερα, με τον δημόσιο χαρακτήρα της να παραμένει ζητούμενο εν έτει 2023 και ενώ το ΕΣΥ άντεξε στην πανδημία, πλην όμως δεν στηρίχθηκε επαρκώς, όπως παρατηρούν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, ο Νίκος Ανδρουλάκης θυμίζει με χθεσινή δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ότι αυτοί που τον καλούσαν επιτακτικά να ενημερωθεί παράνομα για τους λόγους της παρακολούθησής του, τώρα που οι έρευνες προχώρησαν από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, οι ίδιοι άνθρωποι μπλοκάρουν την επίσημη ενημέρωση της Βουλής από τον επικεφαλής της. «Τι ειρωνεία! Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αυτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ.Ράμμο. Αν το σχέδιο του κ.Μητσοτάκη είναι να φτάσει στις εθνικές εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι, τότε δεν μιλάμε απλά για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, αλλά για την ξεκάθαρη δήλωση ενοχής του», σημείωσε ο ίδιος, την ώρα που ήδη έχει εντάξει στις ομιλίες του ότι με τον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς …φόβους. «Αυτός φοβάται να μη χάσει την καρέκλα του και εγώ φοβάμαι πού θα οδηγήσει τη χώρα αυτή η αυταρχική κουλτούρα διακυβέρνησης», συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας και την διαφορετική προσέγγιση του κόμματός του στο θέμα, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Έτσι, διαχωρίζοντας πλήρως το κόμμα του από τις πρακτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, ζητά «ισχυρό, διψήφιο ποσοστό» από τους πολίτες στις εκλογές «για να έχετε και πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή», όπως συνηθίζει να λέει, κάνοντας λόγο για έναν άλλο δρόμο πολιτικού ήθους στις επόμενες εκλογές και θέτοντας το δίλημμα ως εξής : «Ή θα διατηρηθούν οι συσχετισμοί που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της κοινωνίας μας ή θα τους αλλάξουμε λυτρώνοντας την μεσαία τάξη και τη νέα γενιά από τον συμβιβασμό με την μετριοκρατία και την παρακμή»…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...