Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Σε «πόλεμο» εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη…

Σε «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τείνει να εξελιχθεί η κόντρα γύρω από τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη. 

Οι τόνοι μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων έχουν ανέβει και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι στην Κουμουνδούρου, θέλησαν να προλάβουν τυχόν λοξοκοίταγμα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής προς τα δεξιά…

Σε κάθε περίπτωση, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι δεν υποστηρίζουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έλεγε εξ αρχής μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπονοώντας ότι η όλη παρακολούθησή του έγινε με στόχο να τεθεί σε ομηρία τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρο το κόμμα του. 

Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και υποστηρίζοντας ότι την ατζέντα των δήθεν εκβιασμών της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής προσπαθεί να την ανοίξει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. 

«Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν με τελικό σκοπό τον εκβιασμό. Εγώ θέτω απλώς τα ίδια ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε. Και ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθημένων υπογράμμισε και σήμερα ζητώντας μάλιστα διαλεύκανση της υπόθεσης πριν τις εκλογές , η επικεφαλής της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου κυρία Σόφι Ιντ Βελτ», είπε η Πόπη Τσαπανίδου, χωρίς να …πείσει όμως τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζουν ότι είναι τελείως διαφορετικό να μιλά κανείς για απόπειρα ομηρίας από το να υπονοεί ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένας πολιτικός αρχηγός έχει κάνει κάτι επιλήψιμο και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να βρεθεί εκβιαζόμενος. «Δεν υπάρχει εκβιασμός, δεν υπάρχει εκβιαζόμενος και δεν υπάρχει περιθώριο εκβιασμού», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Υποστηρίζοντας δε, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνέντευξης Τύπου ‘οικοδόμησε’ πάνω σε όσα είχε πει νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ‘γλώσσα λανθάνουσα’ αυτή που χρησιμοποίησε η κ.Τσαπανίδου», είπε, τονίζοντας ότι «αν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κάποιος κρατάει μία άλλη παράταξη και έχει στοιχεία και μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις αύριο το πρωί, αυτό συνιστά από μόνο του εκβιασμό».

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η όποια μομφή εκ μέρους τους δεν ήταν για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξηγώντας τρόπον τινά ότι οποιοσδήποτε πολίτης παρακολουθείται, μπορεί εν δυνάμει να επιχειρηθεί να πέσει θύμα εκβιασμού.

Χαρακτηριστικά είναι και όσα υποστήριξε μιλώντας στο Attica TV ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας στην πραγματικότητα πως όταν παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος στην χώρα, η συμπεριφορά του καθίσταται στην πραγματικότητα έρμαιο κάθε ερμηνείας, ακόμα και της πιθανότητας να είναι προϊόν εκβιασμού.

Αίσθηση πάντως, προκαλεί το γεγονός, ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόπειρα εκβιασμού απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο υποπέσει θύμα παρακολούθησης, άρα υπό συνθήκες και απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, αφήνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Ά Αθήνας σήμερα, Παύλος Γερουλάνος. Στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει (Attica TV) ότι κανείς δεν ξέρει τι περιλαμβάνει ο φάκελος κάθε παρακολουθούμενου πολίτη και τι μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός που δεν το γνωρίζουμε οι υπόλοιποι.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και οι κόντρες μεταξύ των δύο κομμάτων επί του θέματος δεν θα σταματήσουν στην πορεία προς τις εκλογές, στον βαθμό τουλάχιστον που δεν εξιχνιάζεται η όλη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Η απειλή Τραμπ...

I. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Trump. Αυτός φοβερίζει ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ εάν οι Ευρωπαίοι δεν εξοφλήσουν ό,τι οφείλουν (!!!). ΙΙ. Βρεθήκαμε εκτός κάλυψης ΝΑΤΟ τον...

Φόρτωση άρθρων...