Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Συνεχίζουν θεσμικά στο ΠΑΣΟΚ

Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, μετά την τρίτη επιστολή Ράμμου χθες στον Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Και αυτό διότι εκτιμούν ότι η θεσμικότητα που διέκρινε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις κινήσεις του από την αρχή κιόλας αυτής της υπόθεσης, είχε αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για παροιμιώδη προσήλωση του προέδρου του κόμματος στην απόφασή του να αντιμετωπίσει το θέμα ως ζήτημα Δημοκρατίας και να κινηθεί θεσμικά, ακόμα και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τα τρολ του διαδικτύου που τον κατηγορούσαν ότι κάτι έχει να κρύψει, τον ρωτούσαν επίμονα γιατί δεν πάει να ενημερωθεί στο …αυτί, όπως συνηθίζουν να λένε, ή ακόμα και αν είναι πράκτορας και κινείται εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Τώρα, λοιπόν, θεωρούν ότι η προσήλωσή του αυτή έχει αποδώσει καρπούς και σημειώνουν πως είναι μείζονος σημασίας να αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία των θεσμών στην χώρα. 

Για αυτό και θα συνεχίσουν ακριβώς έτσι, απολύτως θεσμικά και στο εξής, άσχετα αν άπαντες επιμένουν ότι ακόμα ξέρουμε μόνο την επιφάνεια και πως υπάρχει μεγάλο μέλλον στη διαλεύκανση του σκανδάλου που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει προεκλογικά. Η πρωτοβουλία, λένε, ανήκει στην ΑΔΑΕ και εκείνοι θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Στη δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει τις δύο κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τον πρωθυπουργό. Το να πει την αλήθεια , απαντώντας στα αμείλικτα πλέον ερωτήματα που τίθενται και να προκαλέσει την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής άμεσα. 

Κατηγορεί εξάλλου την κυβερνητική πλειοψηφία ότι με τη στάση της απαγορεύει την ενημέρωση της Βουλής μέχρι σήμερα και άρα την ενημέρωση κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού. «Είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μία παράνομη διαδικασία ενημέρωσης ‘στο αυτί’, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια», λέει, κάνοντας λόγο για θεσμική παρακμή που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή, την οποία ο ίδιος περιγράφει ως παρωδία, και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών. 

Έστω και τώρα, λοιπόν, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσει στα ‘αμείλικτα ερωτήματα’ που ανακύπτουν για το κράτος Δικαίου στην χώρα και την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να προκαλέσει, σήμερα κιόλας την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ.

Κλιμακώνοντας εξάλλου, την κριτική τους στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της εικόνας θεσμικής διολίσθησης στον αυταρχισμό. 

Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλούν για νοοτροπία που παραπέμπει πλέον σε ανελεύθερες δημοκρατίες και πάντως όχι σε δημοκρατίες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γινόταν ως τώρα, έχοντας ‘επιβεβαιωμένους ψιθύρους’ πλέον στα χέρια μας. 

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα ή όχι», λένε, μιλώντας για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη και επιμένουν στην ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής.

Όσον αφορά, τέλος, στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουν τους πολιτικούς λόγους που μπορεί να έχει για να προβεί σε κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας και το θεωρούν θεμιτό. Από την άλλη, θυμίζουν με νόημα ότι η ‘κοκορομαχία’ μεταξύ των δύο αρχηγών των μεγάλων κομμάτων στη Βουλή στα τέλη Αυγούστου αποτέλεσε την ‘ταφόπλακα’ στην προσπάθεια να κινηθούν από τότε οι διαδικασίες και να φτάσουμε στην αλήθεια για την υπόθεση, και προειδοποιούν αφενός ότι δεν θα παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, αφετέρου ότι θα αξιοποιηθεί δεόντως και από τη Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι εκείνοι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...