Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τα δίνει όλα για όλα την πρώτη Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία: ότι δηλαδή δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της λογικής της διπλής αναμέτρησης, αλλά να θυμούνται ότι το βάρος χρειάζεται να δοθεί την πρώτη Κυριακή. «Υπάρχει μια μόνο κάλπη» σπεύδει να τονίσει σε προεκλογικού τύπου συναντήσεις και σε κομματικές μαζώξεις.

Αυτό το κάνει σκοπίμως ακολουθώντας τη στρατηγική της απόλυτης συσπείρωσης κατά την εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής αφενός, αφετέρου το αποτέλεσμα αυτό θα αποτελέσει την μαγιά για να πετύχει τον εκλογικό της στόχο. Είναι προφανές πως οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας ξορκίζουν την χαλαρή ψήφο.

Παράλληλα απεύχονται το ενδεχόμενο της εκτεταμένης  ψήφου διαμαρτυρίας, εξέλιξη που θα μειώσει τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης και θα φέρει μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς προ των πυλών του απαραίτητου 3% για την είσοδο τους στη Βουλή.

Όσο μεγαλύτερο ποσοστό φέρει η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα διασφαλίσει, προκειμένου να φτάσει το 38% τη δεύτερη φορά για να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, ιδανικά σε πεντακομματική Βουλή.

Η πρώτη Κυριακή είναι και για ένα άλλο λόγο κρίσιμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αποτρέψει την  εσωκομματική γκρίνια σε περίπτωση που το ποσοστό που θα βγει το βράδυ της κάλπης απέχει σημαντικά από το 40% του Ιουλίου του 2019.

Ο πήχης βρίσκεται ήδη ψηλά, γι’ αυτό και περιθώρια για χαλαρότητα ή λανθασμένες κινήσεις από εδώ και στο εξής μέχρι και τις εκλογές δεν υπάρχουν.

Τα σκληρά διλήμματα, η υιοθέτηση συνθημάτων για τα έργα και τις ημέρες του Τσίπρα και τα σενάρια για περιπέτειες την επόμενη μέρα έχουν τους εξής στόχους: να στείλουν μαζικά τους νεοδημοκράτες στις κάλπες και να πείσουν τους αναποφάσιστους να δώσουν στην Κυβέρνηση μια δεύτερη ευκαιρία.                                              

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...