Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοινωνία - Τι σηματοδοτεί το «τώρα ή ποτέ»

Η χθεσινή εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο εξέπεμψε συγκεκριμένα μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία, η οποία ζητά δικαιοσύνη για όσα τραγικά συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στα Τέμπη. 

Η πολιτική διαχείριση της επόμενης μέρας συνιστά μια δύσκολη εξίσωση, η οποία προϋποθέτει ενσυναίσθηση, υπομονή και άμεσες κινήσεις. Σε μία περίοδο που οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Κυβέρνησης και πολιτών δοκιμάζονται, ο πρωθυπουργός επιχειρεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του να περιορίσει αυτή τη ζημιά, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα αναλάβει προσωπικά το δύσκολο αυτό έργο μέσα από στοχευμένες κινήσεις. 

Το σύνθημα «τώρα ή ποτέ» έχει αποδέκτες το σύνολο της κοινής γνώμης, η οποία αντιδρά και προσδοκά να ζήσει κάποια στιγμή σε μια χώρα που η κανονικότητα δεν θα αποτελεί ζητούμενο, αλλά μια πραγματικότητα. 

Μέσα από τη χθεσινή τοποθέτηση του, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε ουσιαστικά να παραδεχτεί ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε ως ένα βαθμό και όχι ολιστικά. Οι στρεβλώσεις και οι αγκυλώσεις του παρελθόντος παραμένουν. Γι’ αυτό συνιστά επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση ριζικών αλλαγών και διαρθρωτικών παρεμβάσεων, τόσο στο μείζον για την ασφάλεια των πολιτών θέμα της λειτουργίας των σιδηροδρόμων, όσο και σε κάθε άλλη πτυχή της δημόσιας ζωής που αγγίζει την προστασία της κοινής γνώμης. Το πολιτικό κόστος πρέπει να μείνει στο περιθώριο, αν η κυβερνητική παράταξη στοχεύει στο να κάνει θεαματικές ανατροπές.  

Ο Πρωθυπουργός έστειλε εκτός των άλλων σήμα  αποφασιστικότητας για τη διόρθωση των κακώς κειμένων, ανασύροντας στη μνήμη των πολιτών το τι έπραξε ο ίδιος στο παρελθόν ως βουλευτής και υπουργός, όταν συγκρούστηκε με κατεστημένες νοοτροπίες. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δικαιολογημένη οργή των νέων, θέμα που ανησυχεί ιδιαίτερα το στρατηγικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις. Για όσους διατηρούν αμφιβολίες για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση του ζητήματος. 

Το ζητούμενο είναι πλέον πως η κοινωνία θα υποδεχθεί το περιεχόμενο της εισήγησης του Πρωθυπουργού στους υπουργούς του. Το νέο κύμα των δημοσκοπήσεων αναμένεται να καταδείξει την συμπεριφορά των ψηφοφόρων, στη σκιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η χώρα διανύει ήδη τις πρώτες μέρες μιας δύσκολης περιόδου μέχρι τις Eθνικές Eκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...