Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τις δικές τους παρατηρήσεις ετοιμάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη

Η γνώμη της Χαριλάου Τρικούπη για την Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της, τα πεπραγμένα και τις πρακτικές που ακολούθησε, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη εδώ και χρόνια. Και παραμένει η ίδια. 

Για αυτό και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέλουν να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται στο θέμα της τροπολογίας που έρχεται για να …αποτρέψει την είσοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

Τη διάταξη που προτίθεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, την έχουν ήδη στα χέρια τους στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου και την επεξεργάζονται, προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους παρατηρήσεις επ’ αυτής. 

Και αυτό, διότι στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, συμφωνούν απολύτως ότι μία εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να συμμετέχει στον πολιτικό στίβο και είναι ανάγκη να εμποδιστεί από το σύνολο του δημοκρατικού τόξου, η είσοδος στη Βουλή σε κακοποιά στοιχεία και εγκληματικές οργανώσεις που ενδύονται τον μανδύα του πολιτικού κόμματος. 

Έστω και τώρα, «μετά από τρία χρόνια, οπότε κάποιοι αφέθηκαν να εργάζονται ανενόχλητοι, ακόμα και μέσα από τη φυλακή προς αυτό τον σκοπό», όπως χαρακτηριστικά λένε με νόημα. 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως, επιμένουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τουλάχιστον σε δικονομικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο του Αρείου Πάγου στη συνέχεια…

Η λογική τους είναι διαφορετική από του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτιμούν ότι στην Κουμουνδούρου λένε ‘όχι σε όλα’ και για αυτό απορρίπτουν την εν λόγω τροπολογία και καταθέτουν τη δική τους. Αντίθετα, οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι εκείνοι θα καταθέσουν δημοσίως τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου η όλη διάταξη στο τέλος να είναι ακόμα πιο …ευσταθής συνταγματικά, όπως λένε.

Με το θέμα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται κυρίως ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής, Συνταγματολόγος ο ίδιος και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, επίσης νομικός στο επάγγελμα. 

Τους τόνους όμως, σήκωσε χθες μιλώντας στο Πρώτο  Πρόγραμμα και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία και το Πολιτικό Σύστημα θα πρέπει, με απόλυτα θεσμικό τρόπο και με σεβασμό στο Σύνταγμα «να φράξουν το δρόμο στα εγκληματικά στοιχεία, που με την μορφή ναζιστικών μορφωμάτων, προσπαθούν να εισέλθουν και πάλι στο ελληνικό κοινοβούλιο». 

Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κάλεσε όλους να καταλήξουν σε ένα πεδίο συνεννόησης και καταδίκης των ακραίων και επικίνδυνων πρακτικών, τύπου Χρυσής Αυγής, θυμίζοντας ότι ακόμα και στις πιο έντονα φορτισμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις της περιόδου της κρίσης, όταν η Χρυσή Αυγή έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο εντός και εκτός κοινοβουλίου, από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπήρχε άμεση, ομόθυμη και μετωπική καταδίκη της δράσης της. 

Παρατήρησε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται παρά για μέλη εγκληματικών οργανώσεων, με πολιτικό μανδύα, που πατούν πάνω στην αγωνία και την αγανάκτηση του κόσμου, προσπαθώντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...