Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ - Το κόστος διαβίωσης στο επίκεντρο

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να μην εγκαταλείπουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο και υπόσχονται να πάνε μέχρι τέλους στην προσπάθεια διαλεύκανσής του, αναγνωρίζουν ωστόσο ότι αυτό που "καίει" περισσότερο τους πολίτες τη σήμερον, είναι το κόστος διαβίωσης που έχει πάρει την ανιούσα. Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει "κόκκινο" και τα νοικοκυριά να τη βιώνουν στο πετσί τους, η στροφή του ενδιαφέροντος σε ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες, αποτελεί μονόδρομο. Ειδικά, όταν αυτό εξυπηρετεί και την ειλημμένη απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για προγραμματική αντιπολίτευση και όχι στείρα άρνηση των πάντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, για μεθαύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προγραμματίζει μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δική μας απάντηση στην κρίση». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θα θυμίζει εκείνη που προηγήθηκε για την Υγεία, στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά προ μηνός περίπου.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αναδείκνυε με κάθε ευκαιρία την μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, το στρεβλό κατά τον ίδιο μοντέλο επιδοτήσεων στην ενέργεια που ακολουθείται από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα όπως λέει την επιδότηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας, το χάσμα μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων δανεισμού, καθώς και την άμεση ανάγκη για προστασία της πρώτης κατοικίας, για την οποία και κατέθεσε συγκεκριμένη τροπολογία υπέρ των δανειοληπτών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Επόμενο βήμα, είναι παραδοσιακά πια για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, ώστε να μην κατηγορηθεί για στείρα αντιπολίτευση. Αυτό θα επιχειρηθεί στην μεγάλη εκδήλωση της Πέμπτης, όταν ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, όπως άλλωστε έκανε στην εκδήλωση για την Υγεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη θα κατατείνουν στην μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα, στο πλαφόν στη λιανική και όχι την χονδρική αγορά ενέργειας, που αποτελεί και μία πρόταση που έχει κατατεθεί εκ μέρους της προ μηνών, στην ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές κ.ο.κ. Συγκεκριμένες προτάσεις θα καταθέσει και για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, κινούμενος στο πλαίσιο της τροπολογίας που ήδη κατέθεσε η ΚΟ του κόμματός του και υπογράφτηκε από όλους τους βουλευτές, αλλά και για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, όπως την αντιλαμβάνονται στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον έχει η κριτική που ασκείται πλέον στην κυβέρνηση, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να διαπιστώνουν δημοσίως ότι δεν παράγει έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποστροφή του λόγου του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Σπυρόπουλου χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση έχει σταματήσει εδώ και οκτώ μήνες να κάνει το οτιδήποτε για να βοηθήσει στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της χώρας. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα διερωτώμενος αν οι κυβερνώντες ασχολούνται με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το να φτιάξουν δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες όταν οι πολίτες δεν μπορούν, αν αύξησαν τον κατώτατο μισθό, αν ασχολήθηκαν με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το νέο ΕΚΑΣ, αν ασχολούνται με το "πάρτι" στον κλάδο της Ενέργειας, αν μείωσαν τον ΦΠΑ εν μέσω αυτού του κλίματος ακρίβειας των προϊόντων κ.ο.κ. «Η κυβέρνηση είναι με τους λίγους και ισχυρούς. Δεν προστατεύει τους πολίτες. Δίνουν προεκλογικές υποσχέσεις και ο πρωθυπουργός γυρίζει από περιοχή σε περιοχή», είπε, καταλήγοντας με την φράση «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας προκηρύξει εκλογές»…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα ηχηρά μηνύματα Στουρνάρα στο εκλογικό σώμα

Χθες, η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει ηχηρά μηνύματα, δύο μήνες πριν τη δ...

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...