Τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Σε ένα μεγάλο βαθμό το πέτυχε. 

Η ελληνική οικονομία έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και πλέον για την τρέχουσα χρονιά ο στόχος είναι ένας: η επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα που θα σηματοδοτήσει την απόλυτη επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Η Ελλάδα έχει ανέβει πίστα, διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην Ε.Ε, δηλώνοντας παρούσα στις εξελίξεις και αφήνει το αποτύπωμα της στις μεγάλες προκλήσεις , όπως συνέβη κατά τη διαχείριση της πανδημίας και στη διάρκεια της σύστασης του ταμείου ανάκαμψης. 

Από εδώ και στο εξής η χώρα πρέπει να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα στο πεδίο των επενδύσεων. Τα πρώτα βήματα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά χρειάζεται εντατικοποίηση της προσπάθειας, ώστε κορυφαίοι κολοσσοί να δουν στην περίπτωση της Ελλάδας μια μεγάλη ευκαιρία για νέα ανοίγματα. 

Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η απλούστευση των διαδικασιών για το επιχειρείν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός ανοίγουν το δρόμο για την προσέλκυση νέων επενδυτών. 

Αυτές τις μέρες στο Νταβός της Ελβετίας θα χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας. Το φημισμένο αυτό meeting αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω προβολή των δυνατοτήτων της χώρας, σύσφιξης των σχέσεων με το παγκόσμιο επιχειρηματικό κατεστημένο και την πολιτική ελίτ και αξιοποίηση κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία εκτός των διμερών επαφών και για τις απαραίτητες εμφανίσεις σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ, όπως συνηθίζει να κάνει στη διάρκεια των επισκέψεων του στο εξωτερικό. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ενώ οι αναταράξεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πλήττουν εδώ και μήνες την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. 

Για το δεύτερο θέμα η Ελλάδα έχει λάβει σαφείς θέσεις από την πρώτη στιγμή, ενώ για το ζήτημα της επιθετικότητας του κ. Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει απαρέγκλιτα στη γραμμή της διεθνοποίησης του αναθεωρητισμού και της απαράδεκτης συμπεριφοράς των γειτόνων απέναντι σε μία σύμμαχο-χώρα στο ΝΑΤΟ.