Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Το πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και η σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία τη σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που η κλεψύδρα του χρόνου για τις εθνικές εκλογές αδειάζει, στόχος της επίμαχης στρατηγικής είναι να μπορέσουν οι πολίτες να αντιληφθούν την ειδοποιό διαφορά με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, κυρίως σε τομείς που θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Η ακρίβεια συνιστά ένα μέτωπο "φωτιά", με την Κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη για τη στήριξη της κοινωνίας, όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, έχοντας ήδη πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε ουσιαστικά το γάντι και σήμερα αναμένεται να απαντήσει στον αρχηγό του Σύριζα στη Βουλή, αναδεικνύοντας το σχέδιο της Κυβέρνησης του για τους επόμενους δύσκολους μήνες. 

Οι τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης έχουν αναδείξει το προβάδισμα του Πρωθυπουργού στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι του βασικού του αντιπάλου. 

Κομματικά στελέχη επισημαίνουν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει ακόμη πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα στο δρόμο προς τις κάλπες, ενώ ένα σημαντικό μέρος της καμπάνιας το επόμενο διάστημα θα χτιστεί γύρω από το πρόσωπο του. 

Με δεδομένο ότι ένα κομμάτι των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ανήκει στο παραδοσιακό χώρο του κέντρου, είναι θεμιτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσβλέπει σε μια face to face αντιπαράθεση με στόχο την προσέλκυση ενός ακροατηρίου που παρά την επιμέρους δυσαρέσκεια, βρίσκεται μακριά από τις προσεγγίσεις και την νοοτροπία της Κουμουνδούρου. 

Αυτό θα κάνει και σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας, επιχειρώντας  αφενός τη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων αφετέρου την προσέλκυση εκείνων που μπορεί να κάνουν δεύτερες σκέψεις. 

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως στην αβεβαιότητα που προκαλεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ο ίδιος απαντά με το διακύβευμα της σταθερότητας, που έχει ανάγκη η Ελλάδα για την επόμενη γεμάτη προκλήσεις μέρα. 

Για το αν αυτή η στρατηγική πετύχει το στόχο της, θα φανεί το βράδυ των Εκλογών, κυρίως των δεύτερων. Μέχρι τότε  ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς…                                         
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Φόρτωση άρθρων...