Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Το ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα και η Ελλάδα του 2030

Εδώ και κάποιες δεκαετίες η δημόσια συζήτηση στη χώρα περιστρέφεται γύρω από παθογένειες και αγκυλώσεις που την κρατούν πίσω και αυξάνουν την εντροπία (αταξία) στην κοινή γνώμη και κατ’ επέκταση την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η κουβέντα αυτή φούντωσε από τη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το οποίο ήρθε να μας θυμίσει πως παρά τις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης για αλλαγές, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται τώρα το αναθεωρημένο αφήγημα της ενόψει των διπλών κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων κατά πάσα πιθανότητα τον Μάιο και στις αρχές Ιουλίου.

Ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό σχέδιο που θα απαντά στις αγωνίες και τους προβληματισμούς της ελληνικής κοινωνίας με πειθώ και θα στηρίζεται περισσότερο στην ουσία και λιγότερο σε διάφορες τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας. Διότι για να ασκήσεις μια ουσιαστική επικοινωνιακή στρατηγική χρειάζεται πρωτίστως να λάβεις αποφάσεις για μια βιώσιμη πολιτική.

Στη διάρκεια της τετραετίας αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων πως όταν η επικοινωνία προηγήθηκε της πολιτικής, τότε τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

Είναι αλήθεια πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρήγαγε έργο στην εξωτερική πολιτική, στην ευρωπαϊκή πολιτική, στην άμυνα και στην ψηφιακή σύγκλιση, δηλαδή έκανε βήματα μπροστά. Τώρα ήρθε η ώρα να βάλει στην ακί του στοχάστρου της την καθημερινότητα, την κοινωνική συνοχή, τις δράσεις για τη νεολαία που λοξοκοιτά πάλι προς το εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019 σε κάποιους τομείς. Ωστόσο, η Ελλάδα του 2030 πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη και φιλικότερη προς τον πολίτη σε σχέση με σήμερα.

Οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν φθορά της Κυβέρνησης και αύξηση του ποσοστού των αναποφάσιστων. Η δεξαμενή αυτή αποτελεί πλέον την κύρια πηγή ψηφοφόρων για τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να αυξήσει σε πρώτη φάση τα ποσοστά της και να δει με αξιώσεις τον κρίσιμο δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, η Πειραιώς για να απευθυνθεί σ΄ αυτήν την μάζα, οφείλει πρωτίστως να δώσει έμφαση στην αξιοπιστία της και να πείσει για τη βούληση της να συγκρουστεί πραγματικά με το χθες, αφήνοντας το περιβόητο πολιτικό κόστος στην άκρη.

Ισως, η προαναγγελθείσα συνταγματική αναθεώρηση να αποτελέσει πραγματικά αυτή τη φορά το όχημα για τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα ασφαλές και σύγχρονο επέκεινα.   

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...