Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Α. Σκέρτσος: 57 χρόνια μετά τη χούντα, η ΝΔ εξακολουθεί να δίνει μάχη κατά των εχθρών της Δημοκρατίας

Πολιτική

Με αφορμή τα 57 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε σαν σήμερα την επταετή χούντα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, έγραψε σε ανάρτησή το στο Facebook: «η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που θεμελίωσε τη Γ´ Ελληνική Δημοκρατία, συνεχίζει να δίνει τη μάχη κατά των εχθρών της».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε: «Χθες κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές με το σκεπτικό και τη σχετική, αναλυτική τεκμηρίωση ότι αποτελεί «κόμμα-κέλυφος» που υπονομεύει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, με υποκρυπτόμενο πραγματικό αρχηγό τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη».

Υπόμνημα ΝΔ σε Άρειο Πάγο: Να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές
Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία στο υπόμνημά της στον Άρειο Πάγο τάσσεται κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Eυρωεκλογές.

Μέσω του υπομνήματος ζητά τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων.

Υποστηρίζει ότι αυτή ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κλειδώνει» τα F-35 η Ελλάδα – Η τελική έγκριση της Βουλής για 20 αεροσκάφη έναντι 3,5 δισ. ευρώ

Την Πέμπτη αναμένεται η Βουλή των Ελλήνων να δώσει την τελική έγκριση προκειμένου η Ελλάδα να «κλειδώσει» τα F-35. Η χώρα μας θα αποκτήσει 20 μαχητικά αεροσκάφη έναντι 3.5 δισεκατο...

Φόρτωση άρθρων...