Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Α. Σκέρτσος: 57 χρόνια μετά τη χούντα, η ΝΔ εξακολουθεί να δίνει μάχη κατά των εχθρών της Δημοκρατίας

Πολιτική

Με αφορμή τα 57 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε σαν σήμερα την επταετή χούντα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, έγραψε σε ανάρτησή το στο Facebook: «η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που θεμελίωσε τη Γ´ Ελληνική Δημοκρατία, συνεχίζει να δίνει τη μάχη κατά των εχθρών της».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε: «Χθες κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές με το σκεπτικό και τη σχετική, αναλυτική τεκμηρίωση ότι αποτελεί «κόμμα-κέλυφος» που υπονομεύει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, με υποκρυπτόμενο πραγματικό αρχηγό τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη».

Υπόμνημα ΝΔ σε Άρειο Πάγο: Να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές
Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία στο υπόμνημά της στον Άρειο Πάγο τάσσεται κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Eυρωεκλογές.

Μέσω του υπομνήματος ζητά τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων.

Υποστηρίζει ότι αυτή ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης από Κόρινθο: «Η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου της Νέας Δημοκρατίας» (Photos)

Την αγορά της Κορίνθου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Πριν ένα χρόνο...

Ανδρουλάκης: «Η κοροϊδία και η αλαζονεία θα αποδοκιμαστούν από τον λαό στις Ευρωεκλογές»

Απάντηση στο δίλημμα περί σταθερότητας που θέτει ο Πρωθυπουργός, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ένα ρεσιτάλ α...

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

«Η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνη.

Φόρτωση άρθρων...