Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Νέες απειλές Ακάρ: «Αν οι Έλληνες συνεχίσουν με αυτό το μυαλό, το κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Πολιτική

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας «εκτόξευσε» ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Πιστεύαμε ότι είχαν ξεχάσει να κολυμπούν όταν είδαμε την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά τους. Αν συνεχίσουν με αυτό το μυαλό, το να γνωρίζουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο», είπε ο Ακάρ, σε συνέντευξή του στην «Hurriyet» και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το Καστελόριζο.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για καλές προθέσεις από μέρους της Τουρκίας και σε ακόμη μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, υποστήριξε ότι «ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. 

Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημήσουν την Τουρκία. Γελοιοποιούνται με αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική και το δίκαιο».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι είναι η Τουρκία που «πιεστικά» προσκαλεί την ελληνική πλευρά σε διάλογο για επίλυση των προβλημάτων και οι Έλληνες που «συνεχώς αποφεύγουν τον διάλογο».

«Λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι στην πλευρά αυτού που αποφεύγει τον διάλογο. Συνεχώς παραπονούνται για την Τουρκία σε τρίτους όπως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν συνεχώς να μετατρέψουν διμερή ζητήματα σε ζητήματα Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρκίας-ΝΑΤΟ ή Τουρκίας-ΗΠΑ» συνέχισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Συνεχώς προσπαθούν να παραπλανήσουν την διεθνή κοινή γνώμη με αβάσιμους ισχυρισμούς για την Τουρκία σε κάθε σχετικό ή άσχετο φόρουμ. Με το να το κάνουν αυτό επιδεικνύουν αήθη και μη-διπλωματική συμπεριφορά», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο TikTok: Η επιστολική ψήφος είναι για όλους - Εγγραφείτε στην πλατφόρμα ως τη Μεγάλη Δευτέρα

Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν επιστολικά απ’ όπου θέλουν, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok. Ο Πρωθυπουργός υπ...

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν – Τι συζήτησαν

Με τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με τ...

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...