Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Νέες απειλές Ακάρ: «Αν οι Έλληνες συνεχίσουν με αυτό το μυαλό, το κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Πολιτική

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας «εκτόξευσε» ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Πιστεύαμε ότι είχαν ξεχάσει να κολυμπούν όταν είδαμε την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά τους. Αν συνεχίσουν με αυτό το μυαλό, το να γνωρίζουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο», είπε ο Ακάρ, σε συνέντευξή του στην «Hurriyet» και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το Καστελόριζο.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για καλές προθέσεις από μέρους της Τουρκίας και σε ακόμη μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, υποστήριξε ότι «ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. 

Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημήσουν την Τουρκία. Γελοιοποιούνται με αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική και το δίκαιο».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι είναι η Τουρκία που «πιεστικά» προσκαλεί την ελληνική πλευρά σε διάλογο για επίλυση των προβλημάτων και οι Έλληνες που «συνεχώς αποφεύγουν τον διάλογο».

«Λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι στην πλευρά αυτού που αποφεύγει τον διάλογο. Συνεχώς παραπονούνται για την Τουρκία σε τρίτους όπως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν συνεχώς να μετατρέψουν διμερή ζητήματα σε ζητήματα Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρκίας-ΝΑΤΟ ή Τουρκίας-ΗΠΑ» συνέχισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Συνεχώς προσπαθούν να παραπλανήσουν την διεθνή κοινή γνώμη με αβάσιμους ισχυρισμούς για την Τουρκία σε κάθε σχετικό ή άσχετο φόρουμ. Με το να το κάνουν αυτό επιδεικνύουν αήθη και μη-διπλωματική συμπεριφορά», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με πολιτικούς, επιχειρηματίες και επενδυτές θα συναντηθεί στην Ιαπωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου και επιχειρηματίες θα συναντηθεί την Δευτέρα (30/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκε...

Η σημαντικότητα του ταξιδιού του Μητσοτάκη στην Ιαπωνία – Μπαράζ επαφών (Photos)

Την αναθέρμανση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, που έφταναν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την οικονομική κρίση έχει στόχο η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τό...

Φόρτωση άρθρων...