Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Έριξε τους τόνους ο Ακάρ: «Είναι σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα» (Videos)

Πολιτική

Τους τόνους έριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στην ένταση που προκαλεί η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έναντι της Ελλάδας.

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  κατά την ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO.

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.

Τη σύνταση συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες, σχολίασε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και συνοδεύει το κείμενο με το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος - Ακάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Φόρτωση άρθρων...